Καλησπέρα σε όλους!
Πριν από 10 μέρες ξεκίνησα να φτιάχνω το kit Bourbon Barrel της Mangrove Jacks και σήμερα επιτέλους το εμφιάλωσα (75g δεξτρόζη βρασμένη στον κάδο εμφιάλωσης). Έχω την εξής απορία, σε τι θερμοκρασία να τα αφήσω τα μπουκάλια?
Στις οδηγίες του κιτ γράφει 2 βδομάδες σε ζεστό μέρος και μετά σε κρύο για 1-3 βδομάδες. Τώρα από άποψη θερμοκρασίας πως να το μεταφράσω αυτό? Τα έχω βάλει σε 19-20 βαθμούς για το ζεστό - σε αυτήν την θερμοκρασία έκανα και την ζύμωση και πήγε πολύ καλα - και μετά σκεφτόμουν για το κρύο ένα δωμάτιο στο σπίτι που έχει 16 βαθμούς.
Εσείς τι πιστεύετε, τόσο για την διάρκεια όσο για τις θερμοκρασιες?