50λιτρο;;; ΟΥΑΟΥ!

Λοιπόν άκου τι θα κάνεις, δε χρειάζεται να ''πνίγεσαι'' με λεπτομέριες...
Θα βάλεις 5 λίτρα νερό και θα ζεστάνεις στους 70 βαθμούς. (Μόλις φτάσει 70 κλείνεις τη φωτιά).
Θα ρίξεις μέσα την κάλτσα με τις ειδικές βύνες (biscuit, chocolate). Ιδανικά σπάστες αν μπορείς (ή παρήγγειλε τες σπασμένες

)
Κλείσε το καπάκι και άφησε για 30-40 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος θα αφαιρέσεις την κάλτσα (στρίψε την ελαφρά) και θα προσθέσεις ζάχαρη και βύνες (υγρή και ξηρή).
Προσθέτεις άλλα 15 λίτρα νερό (περίπου), ανάβεις τη φωτιά και ανακατέβεις καλά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ξεκινάς την αντίστροφη μέτρηση και προσθέτεις τους λυκίσκους.
Βράζεις, κρυώνεις το γλεύκος, ρίχνεις στον κουβά (αν έχεις μεγάλο σουρωτήρι σούρωσε κιόλας) και συμπληρώνεις νερό μέχρι τον τελικό όγκο της συνταγής σου.
Εδώ θα αναφέρω ένα ''χαζο-tip'' που εφαρμόζω. Επειδή συνήθως όλο και υπάρχει απόκλιση με τις τιμές του brewmate και τις πραγματικές, ρίχνω το πυκνόμετρο μέσα στον κουβά και συμπληρώνω νερό με βάση το ζητούμενο OG και όχι βλέποντας τον όγκο...
Οι κίτρινες τιμές στο brewmate σημαίνουν οτι έχεις κάποια απόκλιση με βάσει τις μέσες τιμές που ορίζονται από το στυλ της μπύρας που έχεις επιλέξει. Στη δικιά σου περίπτωση το χρώμα... (κλάιν μάιν αν σου αρέσει η συνταγή σου

)
Τα leafs με τα pellets δεν έχουν καμιά διαφορά στον υπολογισμό των IBU από το brewmate, αρκεί να ορίσεις το σωστό alpha acid.