Αποστολέας Θέμα: Τι σετακι να πάρω?  (Αναγνώστηκε 1716 φορές)

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Τι σετακι να πάρω?
« στις: 14/04/2018, 23:20:42 »
καλησπέρα στην παρέα.
έχω στο ντουλάπι εμφιαλωμένη αυτήν την μπύρα https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-traditional-series-dubbel-etoimo-kit-zuthopoiisis/#tab-description έκανα μια δοκιμή και δεν με άρεσε πολύ σε γεύση όχι ότι δεν θα την πιω αλλά δεν με ξετρέλανε ισος ακόμα θέλει κιαλο να ζυμώσει γιατί επίσης δεν έβγαλε αφρό..έβγαλε δηλαδή αλλά λίγο.ισος είναι ο τύπος της μπύρας έτσι?την άνοιξα και λίγο νωρίτερα βέβαια στης 12-13 μέρες

επίσης έκανα και αυτήν εδώ https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-helles-lager-etoimo-kit-zuthopoiisis/ η οποία μας βγήκε αρκετά καλή πλούσιο αφρό και γενικά σε όποιον έδινα άρεσε, τώρα έχουν μείνει 2 μπουκαλάκια στο ψυγείο και ετοιμάζομαι για την καλοκαιρινή παρτίδα και δεν ξέρω τι να πάρω και εδώ θέλω βοήθεια

θέλω σίγουρα ξανθιά με λιγάκι αλκοόλ παραπάνω   ένα κιτακι να μου βγάλει καμιά 20αρια λίτρα.. να μην έχει πολύ έντονη γεύση λυκίσκου ελαφριά στο στομάχι αλλά λίγο ποιο βαριά σε αλκοόλ.. Τώρα όλα αυτά που λέω δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται αλλά θα ήθελα καμιά πρόταση από εσάς που ξέρετε!!
 θέλω να πάρω 2 κιτακια ένα οπός το είπα και ένα ακόμα μοναστηριακου τύπου βαριά ποιο "εκλεκτή" αλλά οποσδηποτε ξανθιά και όχι weiss

VangelisKarp

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Τι σετακι να πάρω?
« Απάντηση #1 στις: 15/04/2018, 20:45:58 »
Η μοναστηριακή γιατί δεν σ'άρεσε?

είναι λόγο αφρού, λόγο γεύσης η δεν σε καλύπτει γενικά το μοναστηριακό της προφίλ γενικά. Είναι η επόμενη που θέλω να φτιάξω και μου έκανε εντύπωση το σχόλιο .

Μου κάνει εντύπωση γιατί είναι υψηλό το αλκοολ της και γενικά αν και δεν την έχω δοκιμάσει πρέπει να έχει βυνώδη χαρακτήρα πολύ έντονο!!

Εσύ χρειάζεται να δοκιμάσεις κιτάκι με lager bock ελαφριά στο στομάχι, με υψηλότερο αλκοόλ και ευκολόπιοτη , αλλά πέραν μίας μαύρης bock , λέω για την orange bock δεν έχω βρεί και γω  αυτό που σου προτείνω !!.

Λυκίσκος : Το ήμισυ του παντός!

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 15/04/2018, 21:44:33 »
Μοναστιριακου τύπου μου αρέσουν αλίμονο..
Ισος δέν εχει ζυμωθει ακόμα, ισος δέν εκανα κάτι εγώ σωστά, την αφησα και κάνα μηνα στον κουβά ζημωσης, ειχε λιγο κρύο και  πηγαινε αργα η φάση και την αφησα αρκετα για να ειμαι σίγουρος οτι τέλειωσε η ζήμωση.
Τι να πώ δέν ξέρω δεν μου άρεσε πάντος 2 μπουκάλια ανοιξαμε και δεν πολυκατέβαινε,
Το οτι δέν εβγαλε αφρο, εβγαλέ πολύ λίγο ισος μας λέει οτι δεν τελειωσε η ζυμωση?σκέψου την σέρβιρα απο πολύ ψηλα για να δώ τι αφρό θα κάνει και 'εκανε πάρα πολύ λίγο.
Οταν λές lager bock  εννωείς μάυρη?οι μαυρες δέν μου αρέσουν γενικά..

VangelisKarp

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 16/04/2018, 01:31:03 »
Θα ψάξω περισσότερα σχόλια για την abbey πριν την αγοράσω λοιπόν, πάλι καλά, το είπες στην σωστή ώρα!!!!.

Όταν έλεγα Bock εννοούσα σε ξανθιά, αλλά τελικά δεν λέγετε Bock λέγετε Premium Lager και βγαίνει σε 6% Αλκοόλ +.

Η Μοναδική που έχει το κατάστημα σε κίτ αλλά δεν είναι διαθέσιμη είναι η bull dog Και πρέπει να λέει πολλά ,να τα αξίζει τα λεφτά της και να είναι σκέτη απόλαυση !!!

Δες το λίνκ
https://www.beerdeli.gr/product/bulldog-hummer-of-thor-3-6kg-etoimo-kit-zuthopoiisis/

VangelisKarp

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 16/04/2018, 01:34:05 »

Το οτι δέν εβγαλε αφρο, εβγαλέ πολύ λίγο ισος μας λέει οτι δεν τελειωσε η ζυμωση?

Δεν έχω φτιάξει ποτε abbey είμαι της κατανάλωσης εγώ....

Αν είχαν σταματήσει οι φουσκάλες στην αεροπαγίδα έτοιμη ήταν !!!

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 16/04/2018, 01:41:36 »
Guys, η αεροπαγιδα δεν μας λέει αν έχει τελειώσει η ζύμωση ή όχι.
Μπορεί να ζυμώνει αργά και η δραστηριότητα στην αεροπαγιδα να μην είναι παρατηρησιμη ή ακόμη χειρότερα να έχει κόλλησει η ζύμωση.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε αν έχει τελειώσει η ζύμωση είναι το πυκνόμετρο. Μέτρηση και ξανά μέτρηση μετά από 2-3 μέρες. Αν η πυκνότητα είναι η ίδια και η αναμενόμενη μόνο τότε μπορούμε να πούμε πως όλα τα ζυμωσιμα σάκχαρα έχουν καταναλωθεί.

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 16/04/2018, 13:29:04 »
Στον κάδο ειχε σίγουρα ζυμωθει,Εγω το τσεκάρω πατώντας λίγο το καπάκι του κουβά ετσι ωστε να βγεί αέρας και να κάνω στην αεροπαγίδα μια ανιση κατανωμη του τσίπουρου που εχει μέσα με ανάποδη φορά, να ειναι δηλαδή η στάθμη του τσίπουρου απο τον κουβά μερια ποιό πάνω απο την εξωδο του ετσι ωστε οταν βγάλει αέρια να αλλάξει αυτο, να έχει δηλαδή ενα μικρό κενό αέρα μέσα ο κουβάς,
Εγώ λέω μηπος δέν εχει γίνει η 2η ζύμωση μέσα στα μπουκάλια.Παίζει αυτο?
θα την αφήσω κάνα 20ήμερο ακόμα π΄ριν τη βάλω στο ψυγείο να δω πώς θα πάει.

VangelisKarp

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 17/04/2018, 00:02:15 »
Guys, η αεροπαγιδα δεν μας λέει αν έχει τελειώσει η ζύμωση ή όχι.

Καλά, είπαμε να υποψιαστούμε για το ότι τελείωσε όχι, ότι δεν πρέπει να γίνει απαραίτητα και η μέτρηση!!!!

VangelisKarp

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 17/04/2018, 00:04:22 »

Εγώ λέω μηπος δέν εχει γίνει η 2η ζύμωση μέσα στα μπουκάλια.Παίζει αυτο?
θα την αφήσω κάνα 20ήμερο ακόμα π΄ριν τη βάλω στο ψυγείο να δω πώς θα πάει.

Αρκετές φορές υπολόγιζα λάθος τα ποσοστά δεξτρόξης σε μπύρες και έβγαινε σαν να μην έχει γίνει η ζύμωση