Αποστολέας Θέμα: Σταμάτησαν αποτομα και σύντομα οι μπουρμπουλίθρες.  (Αναγνώστηκε 1138 φορές)

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Καλησπέρα.
Την κυριακή που μας πέρασε ξεκινησα να φτιαχνω αυτο το σετ https://www.beerdeli.gr/product/master-pint-lager-1-6kg-etoimo-kit-zuthopoiisis/
Μετα απο 4 μέρες εντονης θα έλεγα ζύμωσης (εβγαζε αρκετες μπουρμπουλίθρεες σε σχέση με άλλα κιτ που εκανα), σταμάτησε απότομα μειώθηκαν πολύ  και σημερα την επομενη μέρα σχεδόν σταμάτησαν, Η αλήθεια ειναι οτι έκανα κάποιες παρατοιπίες της οποιες θα αναφέρω.
Ο κάδος ειχε μονιμα 28-30 βαθμους παρόλο που το κιτ λεει 22-25.
Είχα έλειψη δεξτρόζης περίπου 200 γραμάρια και τα αναπλήρωσα με κανονική λευκή ζάχαρη, και μετα ειχα την φαινή ιδέα να ρίξψ μέσα και μισή κουταλιά μέλι και ετσι έκανα..
η αρχική πυκνώτητα ηταν 1034 η 1037 δεν θυμάμαι πολύ καλά σημερα που μέτρησα ηταν 1003 με μια μικρή δοκιμή που έκανα μια χαρά μου φάνηκε η γευση της.
Τι λέτε να συνέβη?λογο ζεστης να τελειωσε η ζύμωση τόσο γρήγορα?να περιμένω λιγες μέρες και να εμφιαλώσω?

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Ναι λόγω ζέστης μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα. Τα νούμερα που αναφέρεις δεν μου κάθονται βέβαια καλά, αλλά αν δοκίμασες και είναι οκ, αστη λίγες μέρες να καθαρίσει και μετά προχώρα σε εμφιάλωση.
Turn the page.....

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Ωράια θα το αφήσω κανα 2 μερες και εμφιαλώνω ευχαριστώ.

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
Πάιδια μια ερώτηση..
αυριο λογικα θα εμφιαλώσω εάν ερθουν τα πράματα σημερα εγινε η αποστολή.
απο τα 23 λίτρα μπύρα τα 5 θα μπουν στο βαρελάκι και τα οιπολοιπα σε μπουκάλια. πώς να το κάνω με το βαρελάκι να βάλω μέσα στο βαρελάκι την δεξτρώζη που αναλογει 3γραμάρια ανα λίτρο 15 γραμμάρια δηλαδή και να γεμίσω μπύρα και μετα να κάνω πράξεις για να βάλω την οιπόλοιπη δεξτρόζη στον κάδο?
να βάλω δηλαδή 15 γραμάρια στο βαρελάκι και μετά στα 18 λιτρα που μένουν να βάλω 140 γραμάρια δεξτρόζη?
εκανα διέρεση τα 180 γραμάρια στα 23 λίτρα βγαίνει 7,8 γραμάρια ανα λίτρο  οποτε αφού θα έχω 18 λίτρα 18 επί 7,8=140 γραμμάρια?
επίσης βλέπω οτι για μπουκάλι βγαινει 7,8 γραμμάρια αλλά για βαρελάκι μονο 3, δεν θα αλλάξει η μπύρα? η δεξτρόζη μπαίνει μονο για να μας δώσει πίεση?δεν θα έχω μειωμένο αλκοόλ στην μπύρα ετσι?η ειναι αμελιτέα η ποσότητα??

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
Στο βαρελακι δεν θα βαλεις την ιδια ποσοτητα δεξτροζη που θα εβαζες αν τα λιτρα αυτα τα εμφιαλωνες.

Αλλο υπολογισμο κανεις αν βαλεις την μπυρα σε βαρελακι και αλλο αν την βαζεις σε μπουκαλια.
Συνηθως ειναι κοντα στην μιση ποσοτητα.