Αναγνωρίζω ότι την συγκεκριμένη απόπειρα έπρεπε να την είχα κάνει κάπου την άνοιξη, για να είναι έτοιμη το καλοκαίρι, αλλά, λόγω καταστάσεων ήταν αδύνατο. Έτσι, αποφάσισα κατακαλόκαιρο να φτιάξω μια lager ελπίζοντας να πιω μερικά μπουκάλια τέλη Αυγούστου. Ιδού η συνταγή:
Lager Beer
----------------
Batch Size (L): 16.5
Total Grain (kg): 6.000
Total Hops (g): 40.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.52 %
Colour (SRM): 11.4 (EBC): 22.5
Bitterness (IBU): 90.5 (Average - No Chill Adjusted)
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
5.000 kg Munich I (83.33%)
0.500 kg Rye Malt (8.33%)
0.500 kg Wheat Malt (8.33%)
Hop Bill
----------------
40.0 g Magnum Pellet (12.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.4 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 65°C for 75 Minutes.
Fermented at 10°C with Wyeast 2124 - Bohemian Lager
Μόλις τέλειωσε το βράσιμο το OG ήταν στο 1060 και το κατέβασα στο 1046 μιας και το θεωρούσα πολύ υψηλό για αυτό που ήθελα. Το χρώμα βγήκε λίγο πιο σκούρο επίσης από αυτό που θα θεωρούσα ιδανικό, αλλά ίσως θα πρέπει να ναι το τελευταίο που να με απασχολεί. Τώρα η μπύρα βρίσκεται στο 2ο κάδο για lagering στους 2 βαθμούς Κελσίου. Σκέφτομαι να το αφήσω για 20 μέρες περίπου και μετά να εμφιαλώσω. Ομολογώ, ότι η συνταγή έγινε στο μυαλό μου βιαστικά και αν την ξανάκανα, θα έκανα κάποιες αλλαγές, αλλά στο τέλος μπύρα θα πιούμε.