Αποστολέας Θέμα: 2χρονη μπύρα!  (Αναγνώστηκε 947 φορές)

xristos

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
2χρονη μπύρα!
« στις: 21/07/2018, 17:54:16 »
Πριν λίγες μέρες άνοιξα μια μπύρα που είχα μέσα στο ψυγείο από τον Σεπτέμβρη του 2016. Μια ale stout η οποία επιβίωσε περιέργως μέχρι τώρα, χωρίς να το θέλω. Περίμενα ότι γευστικά δεν θα είχε τίποτα να δώσει, τουλάχιστον από αυτά που διάβαζα από εδώ και από εκεί, αλλά αποδείχτηκε γαμάτο μπυράκι, χωρίς να έχει χάσει καθόλου σε γεύση, άρωμα και αφρό. Μιλάμε για πριν σχεδόν 2 χρόνια αλλά πραγματικά ήταν τέλεια.

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: 2χρονη μπύρα!
« Απάντηση #1 στις: 21/07/2018, 19:47:40 »
Έχω κρατήσει 4-5 μπουκάλια από μια triple τα οποία πλέον είναι 2+ χρονών.
Πριν λίγο καιρό άνοιξα ένα και έπαθα πλάκα. Εντελώς διαφορετικό από αυτό που θυμόμουν. Θα μπορούσα να πω πως είχε αρκετά χαρακτηριστικά από κρασί, ίσως μαυροδάφνη. Αλλά έβγαζε και πολλά άλλα πράγματα όπως κόκκινα φρούτα και ξύλο (ίσως βαρέλι). Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ και πλέον σε τέτοιες μπύρες καβατζώνω στην άκρη 4-5 μπουκάλια για να βλέπω πως εξελίσσεται μετά από πολύ μεγάλο χρόνο ωρίμανσης.

xristos

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 21/07/2018, 20:48:58 »
Ναι αλλά από την μία μιλάς για tripple με υψηλό αλκοόλ και από την άλλη για μια απλή stout του 5%. Τέλος πάντων. Έχει ξεμείνει στο εξοχικό ενός θείου μου, μια weiss παραγωγής καλοκαιριού του 15. Ελπίζω κάποια στιγμή να πέσει στα χέρια μου και να την πιω. Εκεί να δούμε.

AXILLEAS

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 30/07/2018, 09:27:56 »
H weiss δεν νομίζω να είναι καλήτερη απο ότι ήταν φρέσκια ! συνήθως αυτές πίνονται φρέσκες