Recipe: Creaky Cabin
Brewer: Dimitris
Asst Brewer:
Style: Classic Rauchbier
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33.65 l
Post Boil Volume: 30.73 l
Batch Size (fermenter): 25.00 l
Bottling Volume: 23.00 l
Estimated OG: 1.059 SG
Estimated Color: 21.2 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 82.6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.80 kg Pale Malt (Weyermann) (6.5 EBC) Grain 1 55.9 %
2.50 kg Smoked Malt (Weyermann) (3.9 EBC) Grain 2 36.8 %
0.25 kg Caramunich II (Weyermann) (124.1 EBC) Grain 3 3.7 %
0.17 kg Melanoidin (Weyermann) (59.1 EBC) Grain 4 2.5 %
0.08 kg Roasted Barley (591.0 EBC) Grain 5 1.2 %
10.00 g Magnum [11.30 %] - Boil 60.0 min Hop 6 9.5 IBUs
30.00 g Fuggles [5.60 %] - Boil 45.0 min Hop 7 13.0 IBUs
10.00 g Fuggles [5.60 %] - Boil 5.0 min Hop 8 0.9 IBUs
1.0 pkg Belgian Ale Yeast (Mangrove Jack's #M41) Yeast 9 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 6.80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 17.73 l of water at 75.7 C 68.9 C 45 min
Mash Out Add 7.09 l of water at 94.7 C 75.6 C 10 min
Είχαμε καιρό να βράσουμε κάτι. Ο χειμωνας έρχεται και μια καπνιστή νομίζω θα μου αρέσει.
Εξάλλου είχα τα υλικά και έπρεπε να τα φτιάξω κάτι.
Είχε πολύ ζέστη σήμερα και δε μπόρεσα να ακολουθήσω με ευλάβεια τις μετρήσεις. Πιστεύω το og πάνω κάτω το έχω πετύχει.
Πάγωσα το γλεύκος με το chiller και μετά πήγε ψυγείο για να πέσει η θερμοκρασία. Αύριο το πρωί οξυγόνωση και μαγιά.
Μαγιά, ξέρω πως συνήθως χρησιμοποείται κάποια lager ή κάποια με χαμηλούς εστέρες. Είχα την Μ41 όμως και αυτή θα βάλω.