Αποστολέας Θέμα: Διακοπή βρασμού  (Αναγνώστηκε 2207 φορές)

ksdfpr

• Full Member
    • Προφίλ
Διακοπή βρασμού
« στις: 14/02/2012, 12:14:20 »
 :o
Η ερώτησή μου είναι η εξής και την θέτω κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο:
Προχτές, και αφού είχε τελειώσει το mashing και είχε ξεκινήσει διαδικασία βρασμού, 20 λεπτά πριν μπουν οι λυκίσκοι, έμεινα από προπάνιο !!!  :o
Ήταν ένας φόβος που είχα από την αρχή της ενασχόλησής μου με τη διαδικασία και αμέλεια να εφοδιαστώ με δεύτερη μπουκάλα... (ίδια περίπτωση μπορεί να έχει κάποιος με διακοπή ρεύματος)
Δια τάυτα: Το σημείο που σταμάτησε η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένο. Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα αν συνεχιστεί η διαδικασία μετά από 2-3 μέρες; Περιμένω θεωρητική απάντηση, γιατί η πράξη θα δείξει. Λυπάμαι να το πετάξω όλο αυτό  :-\
Κώστας ...

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Διακοπή βρασμού
« Απάντηση #1 στις: 14/02/2012, 12:39:01 »
Απο τη στιγμή που δεν έχουν μπεί οι λυκίσκοι, και θα συνεχίσεις το βρασμό για 40' τουλάχιστον, δεν νομίζω να αλλάζει κάτι (δραμματικά τουλάχιστον).
Νίκ, τι λες;
Turn the page.....

kostass

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 14/02/2012, 13:05:45 »
Αν σαν την διαδικασία No chill το αφήσεις με κλειστό καπάκι δεν νομίζω να παίξει κανένα θέμα αν συνεχίσεις μετά τον βρασμό...
Νικ?

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 14/02/2012, 13:06:09 »
Ναι δεν νομιζω να γινει κατι το τρομερο αντε να σκουρινει λιγο παραπανω εφοσον θα βραστει και θα μπει ο λυκισκος δεν νομιζω οτι παιζουν θεματα μολυνσης κλπ κλπ .
Στην ουσια εχεις εξτρακτ απλα σε μεγαλυτερη διαλυση .

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 14/02/2012, 21:54:27 »
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
(από δω και πέρα πάντα δεύτερη φιάλη καβάντζα  ::))

ksdfpr

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 15/02/2012, 00:33:29 »
Ok, ελήφθησαν όλα τα παραπάνω recommendetions. Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα... Ίδωμεν.
Κώστας ...

Nik

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 15/02/2012, 14:54:50 »
Αντι να παρεις δευτερη 10κιλη εκτος και αν εχεις χωρο υπαρχουν 2,5 η 3 κιλες ( δεν θυμαμαι )που υπαρχει στα σχετικα καταστηματα ανταπτορας με στροφιγγα οποτε καβαντζωνεις και μια τετοια και εσαι κομπλε.Επισης τωρα ειναι στην μοδα λογω τιμης πετρελαιου ...Εντοπισε κανενα συνοικιακο ξυλαδικο η βενζιναδικο που να δουλευει Κυριακες κλπ κλπ ενδεχωμενως να εχουν φιαλες οποτε αν γινει το κακο πεταγεσαι παιρνεις στα καπακια μια γεματη και εισαι οκ. 

ksdfpr

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 15/02/2012, 23:39:00 »
Θενκσ Νικ, στα υπόψιν. Και για ενημέρωση όσων χρησιμοποιούν τέτοιες φιάλες, προπάνιο έχουν μόνο οι 13 και 25 Κg (επαγγελματική χρήση). Οι μικρότερες έχουν μείγμα προπάνιο-βουτάνιο (λίγο μικρότερης απόδοσης, όχι τόσο σημαντικό όσο η ίδια η γκαζιέρα)
Κώστας ...