Αποστολέας Θέμα: Εμφιάλωση χωρίς βρυσάκι  (Αναγνώστηκε 1599 φορές)

redprag

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Εμφιάλωση χωρίς βρυσάκι
« στις: 02/08/2018, 06:22:17 »
Σήμερα αγόρασα κιτ ζυθοποίησης από κατάστημα στη χώρα που βρίσκομαι (εκτός Ελλάδας) και περιέχει δύο κουβάδες χωρίς βρυσάκι και ένα auto siphon. Με προβληματίζει που δεν υπάρχει βρυσάκι για την εμφιάλωση. Γίνεται εμφιάλωση με το auto siphon? Ο τύπος που μου το πούλησε μου είπε ότι δε χρειάζομαι κάτι άλλο! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
« Τελευταία τροποποίηση: 02/08/2018, 17:41:22 από redprag »

skoulthrash

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Εμφιάλωση χωρίς βρυσάκι
« Απάντηση #1 στις: 02/08/2018, 08:10:11 »
Καλημέρα φίλε μου , και καλή αρχή ... Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία του εξοπλισμού σου???  :) :)

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 02/08/2018, 11:30:09 »
Ναι μπορείς να εμφιαλώσεις κανονικά αρκεί να έχεις βαλβίδα εμφιάλωσης γιατι πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματάς την ροή της μπύρας για να αλλάξεις μπουκάλι ;)

redprag

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 02/08/2018, 17:25:21 »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αυτή είναι μια φωτογραφία από τη σελίδα του εμπόρου:   https://aman.is/Vorur/Ahold_til_vingerdar/Ahaldapakki-Byrjunarsett/
(Νομίζω δεν μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση μιας και είναι 4000 χλμ μακριά και πανάκριβο!)

Οι κουβάδες είναι δύο και χωρίς τρύπες (μόνο στα καπάκια για τις παγίδες έχουν τρύπες).

Οπότε βαλβίδα εμφιάλωσης συνδεδεμένη στο σωλήνα του auto siphon? Με τον ίδιο τρόπο λογικά μπορώ να πάρω και δείγματα για μέτρηση πυκνότητας?

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 02/08/2018, 17:27:36 »
Ναι μπορείς.

fox

• Jr. Member
  • **
  • www.kaltsadiko.gr
    • Προφίλ
    • Καλτσάδικο
« Απάντηση #5 στις: 10/08/2018, 12:19:52 »
Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βάλεις βρυσάκι με κάτι τέτοιο κιτ https://www.beerdeli.gr/product/fastferment-set-egkatastasis-vryshs/

redprag

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 16/09/2018, 05:40:42 »
Ναι, το ξέρω Fox. Αλλά αποφάσισα ότι θα συνεχίσω χωρίς βρυσάκι. Έχω εξάλλου χάσει μια παρτίδα από διαρροή από το βρυσάκι παλιότερα. Άσε που είναι δύσκολο να απολυμανθεί κιόλας.