Αποστολέας Θέμα: Γνωμες για παραλαγη του BIAB  (Αναγνώστηκε 956 φορές)

cygor

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Γνωμες για παραλαγη του BIAB
« στις: 10/03/2019, 12:12:30 »
Θελω τη γνωμη σας για την παραλαγη που σκοπευω να δοκιμασω στην τεχνικη του biab κατα τη διαδικασια του mashing κυριως.
Ακουστε να δειτε πως εχει η φαση...

Χρησιμοποιω ηλεκτρισμο για την παραγωγικη διαδικασια και πιο συγκεκριμενα μια αντισταση χειρος 3kw.

Αυτο ειναι αρκετα εξυπηρετικο αλλα δημιουργει εκτος απο πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτηματα που σκεφτομαι πως να τα διορθωσω,
Βασικο μειονεκτημα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα μπει ο σακος μεσα στη μαρμιτα και θα γεμισει κριθαρι φουσκωνει τοσο ωστε καλυπτει ολο το χωρο που υπαρχει υγρο, ετσι λοιπον δε μου δινει τη δυνατοτητα κατα το mashing  να κανω διορθωσεις στη θερμοκρασια διοτι υπαρχει κινδυνος να κολλησει ο σακος πανω στην αντισταση και να καει. (εχει συμβει μια φορα και απλα μαυρισε, το προλαβα πριν ανοιξει τρυπα). Ως εκ τουτου δεν υπαρχει και η δυνατοτητα για mashout.
Λογω οτι το εξελισσω και θα ηθελα να αυτοματοποιω καποιες διαδικασιες χωρις να μου φευγει ο τακος ειδικα στο κομματι των θερμοκρασιων, σκεφτηκα τα εξης...
αγορα καταρχας ενος temp controller
κατα δευτερον σκεφτομαι στον καδο που κανω το mashing  να μη βαζω το σακο, να μπει η βυνη απευθειας στο strike να ακολουθησω τη διαδικασια κανονικα, πινοντας καφεδακι διοτι το controller θα κανει τη δουλεια για μενα και αφου ολοκληρωθει και το mashout να εχω δευτερευων καδο οπου θα εχει προσαρμοστει ο σακος βιαβ να μεταγγισω εκει και να συνεχισω με τη διαδικασια του sparge και παει λεγοντας.
θα εχουμε προβλημα με το efficiency? κατι που σας προβληματιζει;