Καλησπέρα στην παρέα!
Τις προάλες δοκίμασα 2 imperial stout back to back από διαφορετικούς παραγωγούς. Η μία ήταν smooth με πάρα πολύ πλούσιο σώμα και ελάχιστο ανθρακικό. Η άλλη ήταν στο άλλο άκρο. Ανθρακικό και τέρμα ελαφριά. Περιττώ να πω πως προτίμησα την πρώτη.
Η ερώτηση μου είναι πώς μπορεί κάποιος να πετύχει παρόμοια "υφή" με την πρώτη μπύρα, στη σπιτική του μπύρα του με έτοιμο ή μη kit? Το σώμα αν δεν κάνω λάθος πετυχαίνεται με λιγότερο νερό ή/και διαφορετική ζάχαρη. Το λιγότερο ανθρακικό όμως πώς το πετυχαίνει κανείς? Λιγότερη δεξτρόζη κατά την εμφιάλωση? Και αν ναι, πόσο λιγότερη?
Σκοπός μου είναι να ξεκινήσω κάποιο kit stout/imperial stout στο κοντινό μέλλον και θα ήθελα τα φώτα σας.