Αποστολέας Θέμα: ξυνη γευση εμφιάλωσα νωρίτερα  (Αναγνώστηκε 1484 φορές)

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
ξυνη γευση εμφιάλωσα νωρίτερα
« στις: 10/07/2019, 01:39:11 »
Καλησπέρα.
Ευτιαξα το κιτ της master pint pilsner και βιαστηκα λιγο να εμφιαλώσω περιπου στης 5 μερες αλλά η πυκνωτητα ηταν 1009 εβγαζε πολυ λιγες μπουρμπουλιθρες..
μετα απο 4 μερες ανοιξα ενα μπουκάλι και εχει λαφρος ξυνη γευση και σττο πατο του μπουκαλιου σαν να εχει παραπανω κατακάθι, επίσης εβγαλε αρκετο αφρο..
εκανα φαουλ η θα στρωσει?

Aggelos83

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: ξυνη γευση εμφιάλωσα νωρίτερα
« Απάντηση #1 στις: 10/07/2019, 13:01:53 »
Καλησπέρα. Νομίζω καλα εκανες και εμφιάλωσες , αφου ειχε 1009. Ο συνδυασμός ξινή γευση και αφρός μάλλον είναι μόλυνση. Τουλάχιστον σε μενα , όταν είχα ξινή γευση στην αρχη , δεν έφταξε ποτέ με τον καιρό . Αντίθετα χειροτέρεψε η κατάσταση.. Και τωρα το ίδιο μαλλον έπαθα , εμφιάλωσα πριν δυο εβδομάδες περίπου , και μετά από εβδομαδα ανοιξα ενα μικρο μπουκάλι να δω πως παει , και έχει μια αλαφριά όξινη γευση . Θα περιμένω 2 εβδομάδες και θα νοιξω ακόμη ενα να δω τα αποτελέσματα . Αλλά το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει η μπυρα.. Μεγάλη απογοήτευση .. Και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Εκτός της πρώτης παρτίδας που έκανα και χάλασε , εκτοτε ακολουθώ την ίδια διαδικασία και ειχα 4 επιτυχιμένα Κιτ . Τώρα δεν ξερω τι μπορεί να συνέβη.. Ας κανουμε υπομονή 2 εβδομάδες και βλέπουμε.  Οσο για τον πάτο του μπουκαλιου δεν τρεχει κατι , πάντα υπάρχει κατακάθι .

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 10/07/2019, 16:14:23 »
Μπορει να φταίει και το κιτ.
ειναι το 2ο που μου βγαινει ξυνο της ιδιας εταιρειας .
τωρα ζυμώνω ενα πάλι ιδιας εταιρίας κοκκινη μπυρα και γευστικά που δοκιμασα απο τον κάδο εχει αρκετά καλη γευση ειναι παρτιδες ισος.
δεν θα ξανα πάρω η αντε να δωσω ακομα μια ευκαιρία γιατι κατα τα άλλα τα εκανα ολα καλά δεν παει το μυαλό μου γιατι να μολύνθηκε και στο κάδο οσο ηταν δοκιμαζα και ηταν ψιλο ξυνο δεν εγινε κατι στην εμφιάλωση 100%
το ιδιο κιτ που μου ξινησε τωρα το ειχα ξανα κάνει πέρυση το καλοκαιρι και ηταν απίστευτο απο της καλυτερες μπυρες που εχω ποει

Aggelos83

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 10/07/2019, 16:18:52 »
Εμένα συνέβη το αντίθετο .. την μέρα που εμφιαλωσα δοκίμασα και ήταν μια χαρά.. η όξινη γεύση ήρθε μετά την εμφιάλωση.

Hulk

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 10/07/2019, 20:44:13 »
Δοκίμασε κανένα άλλο μπουκάλι μήπως η μόλυνση ήτανε μεμονωμένα σε κάποια βρόμικα μπουκάλια.

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 10/07/2019, 22:07:10 »
θα το κάνω αλλά δυσκολα..εφοσον ηταν ηδη ξυνη απο τον κάδο..
επισης στον πάτο του κάδου οταν εκανα μετάγγηση το κατακάθι ειχε ελαφρος γκρί χρώμα και μου εδωσε την εντύπωση οτι υπαρχει κάτι σαν μούχλα..
πφφ κρίμα και ηθελα αυτο το κιτ να το πάρω ολο στης διακοπές..
τουλάχιστον η κόκκινη σημερα που ξανα δοκίμασα φαινετε πάρα πολύ καλη σε γευση..
αντε τωρα να πίνει κόκκινη μπύρα μαζι με κοψίδια δεν ξέρω κατα πόσο πάει..θα πάει θελει δεν θέλει..αχαχα
« Τελευταία τροποποίηση: 10/07/2019, 22:08:50 από mastoras007 »

Aggelos83

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 11/07/2019, 00:20:00 »
Ποιο Κιτ είναι η κόκκινη? Αν πετύχει πες μας περισσότερα να το έχουμε υπόψιν για φθινόπωρο

nim

• Hero Member
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 11/07/2019, 10:08:15 »
επισης στον πάτο του κάδου οταν εκανα μετάγγηση το κατακάθι ειχε ελαφρος γκρί χρώμα και μου εδωσε την εντύπωση οτι υπαρχει κάτι σαν μούχλα..
τουλάχιστον η κόκκινη σημερα που ξανα δοκίμασα φαινετε πάρα πολύ καλη σε γευση..
αντε τωρα να πίνει κόκκινη μπύρα μαζι με κοψίδια δεν ξέρω κατα πόσο πάει..θα πάει θελει δεν θέλει..αχαχα

Μούχλα δεν παίζει να ήταν. Η μούχλα είναι αερόβιος οργανισμός, που σημαίνει οτι κάτω από υγρό στοιχειο δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Στην επιφάνεια και στα τοιχόματα του κάδου που δεν καλύπτονται από γλευκός ναι αλλά στον πάτο από τα όσα γνωρίζω δεν παίζει να έχεις πιάσει μούχλα.

mastoras007

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 12/07/2019, 17:10:59 »

Μούχλα δεν παίζει να ήταν. Η μούχλα είναι αερόβιος οργανισμός, που σημαίνει οτι κάτω από υγρό στοιχειο δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Στην επιφάνεια και στα τοιχόματα του κάδου που δεν καλύπτονται από γλευκός ναι αλλά στον πάτο από τα όσα γνωρίζω δεν παίζει να έχεις πιάσει μούχλα.
ok τοτε μπορει να μου φάνηκε εμένα  το χρώμα.