Από την στιγμή που ζυμώνει την αφήνεις. Χρειάζεσαι στην αρχή περισσότερη μαγιά (ανάλογα τα λίτρα, το Plato, το είδος της μαγιάς, τη θερμοκρασία ζύμωσης) για να μην τη ζορίσεις και βγάλει off flavours. Σε περίπτωση που η ζύμωση σου δεν ολοκληρωθεί (παίρνεις μέτρησης σε διαδοχικές μέρες και το fg δεν πέφτει ενώ είναι αρκετά υψηλότερα από το αναμενόμενο) τότε βάζεις δεύτερη μαγιά για να τελειώσεις τη ζύμωση.
Πόσο χρόνο μετά τον εμβολιασμό του γλεύκους με μαγιά ξεκίνησε η ζύμωση; Σε τι θερμοκρασία ζυμώνει; Ποια ήταν η αρχική σου πυκνότητα;