Χτες είπα να βράσω ένα ταπεινό weissάκι και είχα αυτή την μαγιά στο ψυγείο, οπότε σήμερα το πρωί την πέταξα στον κάδο. Στην συσκευασία έχει εύρος θερμοκρασιών 18-30. Έχοντας ξαναζυμωσει στο παρελθόν με την συγκεκριμένη μαγιά γύρω στους 19-20 βαθμούς έχω να πω πως δεν πήρα τις επιθυμητές μπανάνες που θα ήθελα.
Ψάχνοντας λίγο στο internet διάβασα πως η συγκεκριμένη μαγιά είναι πολύ ευαίσθητη στην θερμοκρασία και ότι μέχρι τους 24-25 βγάζει μπανάνες και από κει και πάνω βγάζει γαρύφαλλα (η αλήθεια είναι πως θα περίμενα τα γαρυφαλλα στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες), από την άλλη 25 βαθμοί μου φαίνονται κάπως πολλοί, οπότε λέω να ξεκινήσω την ζύμωση γύρω στους 20 και μετά από 24 ώρες να ανεβάσω την θερμοκρασία στους 22.
Ακούω γνώμες και ιδέες