- 1 κιλό μύδια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κτσ βούτηρο
- 1/2 μπύρα stout
- 150ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- άνηθος
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Σοτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μύδια και προσθέτουμε τη μπύρα.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 4 λεπτά, ανακινώντας που και πού. Καλό είναι να μην σηκώνουμε το καπάκι προκειμένου να κρατήσουμε όλη την υγρασία στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κρέμα, σιγοβράζουμε για 2 ακόμη λεπτά, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι τα μύδια, καλό είναι να είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα.
Φυσικά θα τα συνοδέψετε, με μια dry stout που ταιριάζει τέλεια!!!!!!!