Αποστολέας Θέμα: Μύδια με μπύρα Stout  (Αναγνώστηκε 2673 φορές)

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Μύδια με μπύρα Stout
« στις: 25/07/2011, 15:19:13 »
  • 1 κιλό μύδια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κτσ βούτηρο
  • 1/2 μπύρα stout
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • άνηθος

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Σοτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μύδια και προσθέτουμε τη μπύρα.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 4 λεπτά, ανακινώντας που και πού. Καλό είναι να μην σηκώνουμε το καπάκι προκειμένου να κρατήσουμε όλη την υγρασία στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κρέμα, σιγοβράζουμε για 2 ακόμη λεπτά, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι τα μύδια, καλό είναι να είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα.

Φυσικά θα τα συνοδέψετε, με μια dry stout που ταιριάζει τέλεια!!!!!!!
Turn the page.....

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Μύδια με μπύρα Stout
« Απάντηση #1 στις: 25/07/2011, 15:28:18 »
Τα φρέσκα μύδια είναι φοβερά και μοσχοβολούν θάλασσα. Το (σωστό) καθάρισμά τους όμως είναι ταλαιπωρία...

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Μύδια με μπύρα Stout
« Απάντηση #2 στις: 25/07/2011, 18:35:46 »
Το καθάρισμα έχει "κόλπο". Για να καθαρίσεις το "μουστάκι", το τραβάς προς τα πίσω και όχι προς τα έξω. Έτσι βγαίνει πανεύκολα.
Turn the page.....

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Μύδια με μπύρα Stout
« Απάντηση #3 στις: 26/07/2011, 08:21:11 »
Το καθάρισμα έχει "κόλπο". Για να καθαρίσεις το "μουστάκι", το τραβάς προς τα πίσω και όχι προς τα έξω. Έτσι βγαίνει πανεύκολα.

Ωραία. Παρόλα αυτά όμως για να φύγουν τα ''μπλιμπλίκια'' από τα κελύφη χρειάζεται σύρμα και καλό ξύσιμο...

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Μύδια με μπύρα Stout
« Απάντηση #4 στις: 26/07/2011, 20:38:36 »
Το καθάρισμα έχει "κόλπο". Για να καθαρίσεις το "μουστάκι", το τραβάς προς τα πίσω και όχι προς τα έξω. Έτσι βγαίνει πανεύκολα.

Ωραία. Παρόλα αυτά όμως για να φύγουν τα ''μπλιμπλίκια'' από τα κελύφη χρειάζεται σύρμα και καλό ξύσιμο...

Σωστό και αυτό....
Turn the page.....