Το ερώτημά μου είναι κάπως θεωρητικό. Αφορά στο πως κάνουμε scaling μιας συνταγής.
Για παράδειγμα, έστω πως έχω μια συνταγή με:
- Βύνη Βάσης:1:90%
- Βύνη 2:03%
- Βύνη 3:03%
- Βύνη 4:04%
και λυκίσκο
- 60' AA1% x1 g
- 20' AA2% x2 g
- 10' AA3% x3 g
- 0' AA4% x4 g
- 0' AA5% x5 g
- 0' AA6% x6 g
με OG: 1.050 και 35 IBUs
Εάν θέλω να κάνω πιο έντονη τη γεύση/αλκοόλ που δίνει η συνταγή αυτή (π.χ. 1.070) αλλά και να διατηρήσω την ισορροπία της συνταγής σε σχέση με το λυκίσκο. Να
Οκ με τις βύνες υπολογίζεται εύκολα η ποσότητα για να φτάσω την πυκνότητα που θέλω.
Με τους λυκίσκους τι κάνω;
Ανεβάζω τα IBUs ή τα κρατάω το ίδιο; Αν ανεβάζω πικράδα πόσο;
Αυτό θα ήταν εύκολο, για τους λυκίσκους 1-3, που δίνουν IBU. Με το άρωμα τι γίνεται; Πως υπολογίζω τις ποσότητες;