Καλησπέρα και καλως σας βρηκα, συν-ζυθοποιοι. Αποφασισα να ξεκινησω και γω την προσπαθεια μου απο μια IPA, οντας IPA-κιας και εχω μερικες αποριες ενω το μπυρακι μου ζυμωνει ηδη στον καδο του.
1. Απ'οσο ειχα δει απο σχετικα βιντεο στο beer deli, μετα την πρωτη περιοδο ζυμωσης στον αρχικο καδο καποια στιγμη γινεται μεταγγιση και προστιθεται εξτρα δεξτροζη. Αν εχω καταλαβει σωστα (και διορθωστε με σε αυτο), αυτο γινεται ωστε να εχει η μαγια μας εξτρα τροφη οσο ωριμάζει στα μπουκαλια και να δημιουργηθει carbonation απο το διοξειδιο του ανθρακα που παραγεται. Στις σχετικες οδηγιες του Mangrove Jack ωστοσο, δεν αναφερεται κατι τετοιο. Απλα προσθετεις τους λυκίσκους και αφηνεις στο ιδιο δοχειο. Παραλληλα στις οδηγιες αναφερεται η χρηση carbonation tabs που , αν καταλαβαινω (και παλι διορθωστε με σε αυτο), ουσιαστικα εχει την ιδια χρηση με την εξτρα δεξτροζη που θα προσθεταμε κανονικα. Επι της ουσιας ποιος θα ηταν ο προτιμοτερος τροπος να αντιμετωπισω το μπυρακι μου; Να παρω ταμπλετες η απλα να μεταγγισω και να προσθεσω δεξτροζη;
2. Σκεφτομουν να προσθεσω 1-2 υλικα κατα την ζυμωση για να παρει καποια αρωματα η μπυρα. Ενα απο αυτα ειναι ξυσμα βαρελιου. Ποια θα ηταν η ιδανικη στιγμη για να προστεθουν αυτα τα υλικα; Πριν προσθεσω τους λυκισκους; ταυτοχρονα; Λιγες μερες πριν την εμφιαλωση;
Ευχαριστω και καλα πιωματα να χουμε.