Αποστολέας Θέμα: Δεν ξεκινάει η ζύμωση!  (Αναγνώστηκε 891 φορές)

iakovos88

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Δεν ξεκινάει η ζύμωση!
« στις: 08/04/2020, 21:17:28 »
Καλησπέρα σας, ξεκίνησα μια pils και μια juicy ipa από έτοιμα beer kit. Την μαγιά στην pils την έβαλα στους 23 βαθμούς στις 8 το βράδυ και ξεκίνησε από το πρωί να ζυμώνει κανονικα(φαίνεται και ακούγεται από την αεροπαγιδα) και την την ipa στους 18,6 βαθμούς αλλά μέχρι τώρα (24 ωρες μετα) δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει η ζύμωση, είναι τελείως νεκρή. Εχω τσεκαρει το καπακι και την αεροπαγίδα! Είναι κουμπωμένα πολύ καλά! Επίσης δεν έχει σχηματίσει το 'καπέλο' στα τοιχώματα. Αρα δεν έχει ξεκινήσει λογικά. Χρησιμοποίησα τη μαγιά του κιτ και το προτεινόμενο εκχύλισμα βύνης. Τα έκανα όλα συμφωνα με τισ οδηγίες! Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

chrispy

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Δεν ξεκινάει η ζύμωση!
« Απάντηση #1 στις: 09/04/2020, 08:51:34 »
Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο τη θερμοκρασία. Δεν ξέρω τις προδιαγραφές του κιτ σου αλλά οι 18 βαθμοί μου φαίνονται λίγο στο όριο. Επίσης, δεν ξέρω αν βοηθάει ή αν το έκανες, αλλά άσχετα με τις οδηγίες του κιτ ενυδατώνω και ξεκινάω πάντα τη μαγιά πριν τη ρίξω στο δοχείο ζύμωσης.  Just to be sure!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mageloop

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 09/04/2020, 17:59:48 »
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή..! Ποια κιτ έκανες; Τι θερμοκρασία θέλει η μαγιά τους;
οι 24 ώρες δεν ειναι απαραίτητα πολλές για να ανησυχήσεις. Παίζει πάντα.
Η αεροπαγίδα (οι φούσκες) δεν είναι απαραίτητα οδηγός του οτι δεν έχει ξεκινήσει η ζύμωση. απο κάπου μπορεί να φευγει ο αέρα.. Το πυκνόμετρο θα μας πει!

Κάνε μια ΕΛΑΦΡΙΆ ανάδευση στο κάδο να κουνηθεί λίγο η μαγιά και βλέπουμε!
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

vasmpou

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 09/04/2020, 21:14:42 »
μηπως το κιτ ειναι ? Mangrove Jack’s Juicy Session IPA ?

iakovos88

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 10/04/2020, 23:41:37 »
Τελικα ξεκινησε στις 36 ωρες! Αφου ανεβασα τη θερμοκρασια του χωρου. Ναι ειναι η Mangrove Jack’s Juicy Session IPA!
Σας ευχαριστω!