Αποστολέας Θέμα: Γιατί χάλασε η μπύρα?  (Αναγνώστηκε 1073 φορές)

mastoras007

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 70
    • Προφίλ
Γιατί χάλασε η μπύρα?
« στις: 21/04/2020, 01:22:28 »
Καλησπέρα.
Πριν αρκετούς μήνες είχα φτιάξει 2 κιτακια. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια αν είναι απαραίτητο μπορώ να βρω ποια ήταν.
Το πρόβλημα είναι ότι εντελη και τα δύο κατέληξαν στο νεροχύτη.
Και τα δύο παρουσίασαν ιδιο πρόβλημα..
Παρα πολύ ξυνή μπύρα..και πάρα πολύ αφρό..πάρα πολύ..
Κράτησα μέχρι και τώρα για να δω μπας και φτιάξει με τον καιρό.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κατά την εμφιάλωση η γεύση ειδικά του ενός (κόκκινη) ήταν πολύ καλή.
Με ξενέρωσε η όλη ιστορία και δεν ξανά έκανα από τότε..
Το νερό ήταν από την βρύση ( δυκτιο Θεσσαλονίκη) μπορώ να πω ότι δεν είναι το καλύτερο νερό αλλά το πίνω άμα λαχει..
Τι μπορεί να συνεβει και στα δύο κιτακια μου?
Είμαι στα πρόθυρα να ξανά παραγγείλω Κιτ αλλά αν πάλι γίνει έτσι θα ξενερώσω.
Είχα κάνει γενικά σχολαστικό καθαρισμό σε όλα.
Οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά καλά ζύμωση όσες μέρες έπρεπε και όταν έπρεπε κτλ.
Τι μπορεί να πήγε στραβά?

Mageloop

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 345
    • Προφίλ
Απ: Γιατί χάλασε η μπύρα?
« Απάντηση #1 στις: 21/04/2020, 14:56:29 »
Απολύμανες καλά και τα πάντα; ; ;
Πως έπαιρνες μετρήσεις; Το δείγμα το πετούσες ή το έβαζες μέσα πάλι;
Για πες μας λίγο τη διαδικασία σου αναλυτικά, να δούμε τι γίνεται.
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Γιατί χάλασε η μπύρα?
« Απάντηση #2 στις: 21/04/2020, 14:57:25 »
Συνήθως το πρόβλημα είναι στην απολύμανση. Το έντονο CO2 είναι φυσικό επακόλουθο.
ΘΑ σου πρότεινα να περάσεις όλο τον εξοπλισμό με ενα διάλυμε νερό/χλωρίνη και μετά ξέπλυμα.
Θεωρούμε ότι τα κιτ τα φτιάχνεις σε κλειστό χώρο, ε;
Υπάρχει περίπτωση αν ο χώρος δεν είναι κατάλληλος, να τσιμπήσει μόλυνση και απο το περιβάλλον.
Turn the page.....

mastoras007

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 70
    • Προφίλ
Απ: Γιατί χάλασε η μπύρα?
« Απάντηση #3 στις: 21/04/2020, 15:53:11 »
Το δείγμα εννοείται το πετούσα...και μάλιστα είχα πολύ καλή γεύση...
Πιστεύω ότι ναι έκανα καλή απολύμανση.
Ίσος κατι να έγινε με τους κουβάδες γιατί δεν γίνεται να μην καθάρισα καλά όλα τα μπουκάλια..
Ίσος να ξεφυγε κάτι στο Βρυσάκι?
Ναι σε κλειστό χώρο..
Δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει το νερό?
Το λέω γιατί και τα δύο Κιτ είχαν το ίδιο πρόβλημα ακριβώς.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Γιατί χάλασε η μπύρα?
« Απάντηση #4 στις: 22/04/2020, 11:42:47 »
Κάνε αυτό που σου είπα με τη χλωρίνη (1/10 αναλογία) και ταυτόχρονα βάλε εμφιαλωμένο.
Στον ίδιο χώρο δεν εχεις αλλα τρόφιμα, όπως τυριά, ωριμασμένα κρέατα κτλ ή μούχλα στους τοίχους, έτσι;
Turn the page.....

mastoras007

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 70
    • Προφίλ
Απ: Γιατί χάλασε η μπύρα?
« Απάντηση #5 στις: 22/04/2020, 16:42:12 »
Οχι..
Στο σπίτι μου μέσα το εκανα στην κουζίνα....
Οκ θα κάνω αυτο με την χλωρίνη και θα επειχηρήσω να ζυμώσω ξανά.