Αποστολέας Θέμα: Brewmate - Βασικές Απορίες!  (Αναγνώστηκε 2899 φορές)

Al

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Brewmate - Βασικές Απορίες!
« στις: 26/02/2012, 13:04:56 »
Λοιπόν είναι φρέσκος και στο homebrew και στο brewmate, οπότε μην βαράτε! Καταρχην δεν βρήκα πουθενά ένα Manual για το πρόγραμμα, ή φόρουμ. (νομίζω πως έψαξα αρκετά καλά την σελίδα τους…) Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;

Ενδείκνυται το brewmate για extract brewing; Γιατί εγώ βλέπω πως έχει μόνιμο χρόνο για Mashing, ακόμα κι όταν έχω επιλέξει από τα settings συνταγή extract… εγώ δεν κάνω mashing, απλά βράζω  lme ή dme και κάνω steeping. Και τα υλικά που επιλέγω για τα grains/fermentables μου δίνουν κάποιες τιμές (potential_extract κλπ). Αυτές οι τιμές αναφέρονται μόνο σε περίπτωση που κάνεις mashing;

MaiPsy

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Brewmate - Βασικές Απορίες!
« Απάντηση #1 στις: 26/02/2012, 18:50:06 »
Γειά σου Αλέξανδρε,

και εγώ καινούργιος στις μπυροκατασκευές..το brewmate δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά μιας και ρωτάς για extract γιατί δεν δοκιμάζεις το beersmith 2?

εγώ αυτό έχω βάλει και μου αρέσει αρκετά..επίσης έχει και για extract brewing στο οποίο απενεργοποιείται το mashing tab...

Δημήτρης
With Knowledge comes Despair...

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #2 στις: 27/02/2012, 17:04:08 »
@ Al. Κατέβασε απο εδώ (https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,107.0.html), τη βάση δεδομένων του Brewmate. Περιέχει όλα τα είδη του καταστήματος, με τις σωστές τιμές.

@MaiPsy. Και τα δύο προγράμματα είναι πολύ καλά. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το Brewmate είναι δωρεάν.
Turn the page.....

Boozer

• Sr. Member
  • Οταν πίνουμε δεν τρώμε !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 27/02/2012, 17:49:03 »
Oλα δωρεάν είναι πλέον..... αρκεί να ξέρεις, μέσω torrent βρίσκεις τα πάντα

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #4 στις: 27/02/2012, 17:52:19 »
Oλα δωρεάν είναι πλέον..... αρκεί να ξέρεις, μέσω torrent βρίσκεις τα πάντα

Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση.....
Turn the page.....

MaiPsy

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 27/02/2012, 20:57:49 »
Bασικά χρησιμοποίησα το beersmith 2 γιατί ήταν εύκολο να το φορτώσω σε Linux και βέβαια με τη λογική του Boozer...
With Knowledge comes Despair...

Al

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 29/02/2012, 18:00:04 »
Ευχαριστώ παιδιά. Για την βάση δεδομένων το κατέβασα, απλά δεν μου άρεσε και τόσο που δεν είχε μάνουαλ. Κατέβασα τελικά ένα άλλο open source (brewtarget), νομίζω το αναφέρει και κάποιος άλλος φίλος σε άλλο τόπικ. Ως opensource νομίζω πως θα υπαρχει τρόπος να περάσω το xml και σε αυτό. Αν τα καταφέρω, θα σας ενημερώσω.  ;)

byron7

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 29/02/2012, 23:50:05 »

Ευχαριστώ παιδιά. Για την βάση δεδομένων το κατέβασα, απλά δεν μου άρεσε και τόσο που δεν είχε μάνουαλ. Κατέβασα τελικά ένα άλλο open source (brewtarget), νομίζω το αναφέρει και κάποιος άλλος φίλος σε άλλο τόπικ. Ως opensource νομίζω πως θα υπαρχει τρόπος να περάσω το xml και σε αυτό. Αν τα καταφέρω, θα σας ενημερώσω.  ;)

Καλησπέρα,

Δεν νομίζω να είναι δύσκολο μια και το ίδιο σε xml τα αποθηκεύει.
Σε εμένα oi recipes, equipment κλπ βρίσκονται  στο home directory /.config/brewtarget
Φαντάζομαι ότι στην windows έκδοση θα πρέπει να βρίσκεται στον users\user\appdata ή  στο my documents.