Παρακολουθώ από χθες βιντεάκια με το GF και το ποσό εύκολο φαίνεται να είναι το all grain με τον εξοπλισμό αυτό. Στη συνέχεια, διάβαζα το βιβλίο του Πάλμερ προσπαθώντας να καταλάβω πλήρως τη λειτουργία του κάνοντας συγκρισεις. Μου γεννήθηκε η εξής απορια.
Όταν το GF κάνει mashing και το γλεύκος κάνει circulation , μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος continuous sparging αυτό ? Αφού ουσιαστικά διαπερνά ξανά τα grains που βρίσκονται ανάμεσα στους 2 ψευδοπατους, η απλά υπάρχει αντί να ανακατεύεται συνεχώς η βύνη ? Επίσης η σωλήνα overflow στη μέση είναι για να μην μένει ποτέ στεγνός ο πάτος , και να είναι συνέχεια πιασμένη η αντλία ? Δηλαδή σε περίπτωση που δεν έχει καλή διατρυτικοτητα μέσα από τους ψευδοπατους ( πολύ υψηλό κόψιμο των βυνων κλπ)?
Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk