Αποστολέας Θέμα: Better Brew export lager. Extra σάκχαρα στη διαδικασία μετάγγισης.  (Αναγνώστηκε 613 φορές)

NaughtyVienna

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
Γεια σας . Σαν καινούριος στο σπορ, έχω μια βασική απορία που αφορά το Κιτ του τίτλου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Κιτ, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής ζύμωσης περίπου 10 ημέρες, πρέπει να κάνω μετάγγιση σε άλλο κάδο για να καθαρίσει άλλες 10 μέρες πρώτου την εμφυαλωσω. Επισεις γράφει πως κατά την διαδικασία της μετάγγισης πρέπει προσθέσω επιπλέον δεξτρόζη.  Πρέπει να την αραιωσω πρώτα σε ζεστό νερό? Η την ρίχνω μέσα στον κάδο κ ανακατεύω? Το ίδιο θα κάνω κ με την δεξτρόζη που πρέπει να προσθέσω κατά την εμφιαλωση?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Την αρχική δεξτρόζη δεν χρειάζεται να την αραιώσεις σε νερό, θα αραιωθεί με τα 20+ λίτρα νερό που θα βάλεις στον κάδο ζύμωσης.
Την δεξτρόζη για την εμφιάλωση εγώ την αραιώνω σε λίγο νεράκι που βράζει.