Αποστολέας Θέμα: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας  (Αναγνώστηκε 1765 φορές)

mrp

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« στις: 02/07/2020, 11:21:30 »
Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεο μελος στο φορουμ και ελπιζω να βρισκομαι στο σωστο μερος για να ρωτησω αυτο που θελω.
Σκεπτομαι πολυ σοβαρα το να ανοιξω τη δικη μου μικρη ζυθοποιια για να προμηθευσω σε μικρο βαθμο τη σχετικα μικρη περιοχη μου και χρειαζομαι καθοδηγηση απο οποιον εχει τις γνωσεις και την εμπειρια.
Πχ στο αν υπαρχουν βιομηχανιες εμφιαλωσης μπουκαλιων, εαν χρειαζεται καποια πιστοποιηση η εγκαταση και το κοστος της κτλ.
Και φυσικα θελω να μαθω το αρχικο κοστος για να στηθει μια μικροζυθοποιια διοτι εχω ακουσει πως μεχρι και 500.000€ χρειαζονται και αρχισαν να μου πεφτουν παλι τα μαλλια.

Mageloop

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 343
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #1 στις: 02/07/2020, 17:27:49 »
Γι αυτά ρωτάς καρφωτός τον Brewmaster. Παρε τηλέφωνο στο μαγαζί, αλλα μη περιμένεις να βγει φθηνά.
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

Hulk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 86
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #2 στις: 02/07/2020, 23:42:10 »
Άντε με το καλό.Ποια είναι η μικρή περιοχή σου?

mrp

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #3 στις: 03/07/2020, 10:50:26 »
Γι αυτά ρωτάς καρφωτός τον Brewmaster. Παρε τηλέφωνο στο μαγαζί
Ποιος ειναι ο Brewmaster και που τον βρισκω;
αλλα μη περιμένεις να βγει φθηνά.
Εννοεις οι συμβουλες / καθοδηγηση η το εγχειρημα γενικα (μελετη, εγκαταστασεις, κτηριο κτλ);

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #4 στις: 03/07/2020, 11:45:37 »
Γι αυτά ρωτάς καρφωτός τον Brewmaster. Παρε τηλέφωνο στο μαγαζί
Ποιος ειναι ο Brewmaster και που τον βρισκω;
Είναι ο διαχειριστής του φορουμ και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος beer deli

αλλα μη περιμένεις να βγει φθηνά.
Εννοεις οι συμβουλες / καθοδηγηση η το εγχειρημα γενικα (μελετη, εγκαταστασεις, κτηριο κτλ);

Το εγχειρημα εννοεί

mrp

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #5 στις: 03/07/2020, 12:11:36 »
Να τον ενοχλησω απο εδω εντος του σαιτ;

Το ξερω οτι ειναι ενα ακριβο εγχειρημα, μονο και μονο απο αποψη κτηριου πχ.

Cruiser79

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
    • vaping.gr
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #6 στις: 03/07/2020, 13:17:17 »
Μια μικρή μελέτη πρόχειρη που είχα κάνει χρόνια πριν, αφορούσε στήσιμο μπυραρίας (beer hall) με σερβίρισμα και όχι πώληση εκτός, διώροφη με παραγωγή δικής της μπύρας (3-5 μόνιμους τύπους και 1-2 Limited Edition σε τακτά διαστήματα), με επισκέψιμο μεγάλο μέρος του χώρου ζυθοποίησης, για την Κέρκυρα. Είχαμε βγάλει ένα ελάχιστο κόστος περί τις 300000 ευρώ και αρκετά υψηλά λειτουργικά γιατί το νερό της Κέρκυρας είναι πιο σκληρό και από τον Chuck Norris.

Απλά για να έχεις κατά νου κάποια νούμερα...

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.851
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #7 στις: 03/07/2020, 15:09:15 »
Να τον ενοχλησω απο εδω εντος του σαιτ;

Το ξερω οτι ειναι ενα ακριβο εγχειρημα, μονο και μονο απο αποψη κτηριου πχ.

Σου έστειλα pm.
Turn the page.....

mrp

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #8 στις: 03/07/2020, 16:48:14 »
Μια μικρή μελέτη πρόχειρη που είχα κάνει χρόνια πριν, αφορούσε στήσιμο μπυραρίας (beer hall) με σερβίρισμα και όχι πώληση εκτός, διώροφη με παραγωγή δικής της μπύρας (3-5 μόνιμους τύπους και 1-2 Limited Edition σε τακτά διαστήματα), με επισκέψιμο μεγάλο μέρος του χώρου ζυθοποίησης, για την Κέρκυρα. Είχαμε βγάλει ένα ελάχιστο κόστος περί τις 300000 ευρώ και αρκετά υψηλά λειτουργικά γιατί το νερό της Κέρκυρας είναι πιο σκληρό και από τον Chuck Norris.

Απλά για να έχεις κατά νου κάποια νούμερα...
Τετοια νουμερα εχω ακουσει και εγω και μεγαλυτερα.
Εσενα ανεβηκε το κοστος τοσο λογω των πολλων τυπων η του νερου;

Cruiser79

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
    • vaping.gr
Απ: Στησιμο νεας μικροζυθοποιιας
« Απάντηση #9 στις: 05/07/2020, 01:04:32 »
Το νερό είναι στα λειτουργικα, όχι στο αρχικό κόστος επένδυσης. Τα νούμερα είναι βασισμένα σε ένα σενάριο με διώροφο κτίριο με υπόγειο (ενοίκιο) και διάφανο πάτωμα ώστε να φαίνεται το ζυθοποιείο. Επηρρεάζει και το νερό σε ένα σημείο, γιατί στο σενάριο χρήσης νερού από το δίκτυο χρειάζεται επεξεργασία κλίμακας υποσταθμού με φύρες κοντά στο 30% του όγκου του, σε σημείο να είναι πιο συμφέρουσα η λύση αγοράς νερού σε βυτία (ηπειρωτικά νερά ΑΕ για παράδειγμα) από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης τέτοιας μονάδας. Σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη θα ήταν συμφέρουσα η επένδυση με περίπου 5-7 έτη για αποσβεση. Εδώ, θα περνούσα τη δεκαετία σίγουρα και από οικονομοτεχνική άποψη, δεν χαρακτηρίζεται συμφέρουσα.