Αποστολέας Θέμα: Θερμοκρασία Ζύμωσης  (Αναγνώστηκε 802 φορές)

mak

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
Θερμοκρασία Ζύμωσης
« στις: 01/08/2020, 10:38:04 »
Καλημέρα παιδιά,

Αρχίσαμε την ζυθοποίηση του https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-cs-single-hop-ipa-simcoe-dry-hopped-etoimo-kit-zythopoiisis/
αλλά η θερμοκρασία είναι γύρω στους 26-27 σταθερά (Ενώ λέει μέχρι 25). Προσπαθήσαμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία με διάφορους τρόπους αλλα δεν καταφέραμε τλιποτα που να κρατήσει. Υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να ρίξουμε τη θερμοκρασία?Και έχει νόημα να τη μεταφέρουμε σε ένα δωμάτιο που έχει air condition τώρα που είναι στη δεύτερη μέρα ζύμωσης?

Ευχαριστώ!

eyeway

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 41
    • Προφίλ
Απ: Θερμοκρασία Ζύμωσης
« Απάντηση #1 στις: 01/08/2020, 11:16:11 »
Ένας τρόπος για να ελέγξεις τη θερμοκρασία είναι το ψυγείο. Εγώ χρησιμοποιώ ένα παλιό ψυγείο στο οποίο έχω βάλει ένα σύστημα που κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή. Τώρα, αν η θερμοκρασία που έχεις τώρα παίζει ρόλο, ας απαντήσει κάποιος πιο πεπειραμένος από εμένα.

Mageloop

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 345
    • Προφίλ
Απ: Θερμοκρασία Ζύμωσης
« Απάντηση #2 στις: 01/08/2020, 21:58:41 »
Για 1-2 βαθμούς πάνω δε θα ανησυχούσα...ΑΛΛΆ! Εφόσον θέλεις να τη ρίξεις μπορείς πάντα να βάλεις εναν ανεμιστήρα μπροστά απο τον κάδο. Αυτό πάντα μου ρίχνει 2-3 βαθμούς απο αυτη του δωματίου.
ΑΝ δε δουλέψει αυτό, πάρε μια βρεγμένη πετσέτα, μπλούζα, οτιδήποτε και βάλε τη πάνω στο κάδο, πάντα ομως να τον χτυπάει ο ανεμιστήρας.

Αν δε σε καλύπτουν αυτά τα DIY. Υπάρχει και αυτό
https://www.beerdeli.gr/product/cool-brewing-bag-thermomonwikos-thalamos-zymwshs/
Ειναι σιγουρη λύση αν δεν εχεις ψυγείο που να μπορείς να το κοντρολάρεις
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE