Καλησπέρα σε όλους και από εμένα, Γιάννης από Θεσσαλονίκη... θα ξεκινήσω και εγώ τις ζυμώσεις με την American IPA της Mangrove Jack, απλά λόγω θερμοκρασιών(έχω βάλει πειραματικά σκέτο νερό μεσα στον κάδο και δείχνει 26+3 βαθμούς απο μαγιά) θα χρησιμοποιήσω την Kveik.
Οι απορίες μου είναι οι εξής:
1) πόσα φακελάκια Kveik της Lallemand χρειάζομαι καθώς στο σάιτ γράφει 5-10g/10 lt άρα θα χρειαστώ περίπου 3 φακελάκια;; ενω για την αντίστοιχη της mangrove jack χρειαζεται ενα.
2)Θα μπορώ να κάνω dry hopping σε τοσο ψηλές θερμοκρασίες(~30 βαθμούς);
3) Έχω λιγο μπερδευτεί σε ποιόν κάδο να κάνω το Dry hopping. Κάπου στο φόρουμ ειχα διαβάσει να κανω στον 1ο κάδο γιατι αν κανω στον 2ο θα χρειαστώ 3 μεταγγίσεις. Άρα αφού τελειώσει σίγουρα η ζύμωση, βαζω μεσα τους λυκισκους για 3-5 μέρες, μεταγγιζω στον 2ο κάδο και εκει αφήνω 3-4 μερες να κατσει το ιζημα και μετα εμφιαλωνω..σωστα;;
4) Στον δεύτερο κάδο βαζω αεροπαγιδα;
5) στο dry hopping αν δεν βάλω βαριδιο μεσα στο σακουλάκι πειραζει; (για μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης)
Εχω αρκετές απορίες φαινεται αλλαα θα τα μάθω σιγα σιγα με εξάσκηση..
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Στάλθηκε από το SM-A202F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk