Αποστολέας Θέμα: Ξινισμένη Μπύρα  (Αναγνώστηκε 890 φορές)

ariscfu

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Ξινισμένη Μπύρα
« στις: 09/10/2020, 12:51:25 »
Καλημέρα Παρέα
Ξεκινήσαμε και εμείς 4 φιλαράκια την πρώτη μας προσπάθεια με κιτ.(Mangrove Jack's Golden Lager (dry hopped))
Ο πρώτος της παρέας δοκίμασε μία μπύρα στον 1.5 μήνα περίπου μετά την εμφιάλωση και ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα.
Όταν όμως καταφέραμε να βρεθούμε (για μπυροδοκιμή μετα ψησίματος...  ;) )3 μήνες από την εμφιάλωση
Διαπιστώσαμε τα εξής:
Η μπύρα είχε μία μυρωδιά σαν να είναι έτοιμη να ξινίσει.
Ο αφρός δεν ήταν πολύ πυκνός
Το ανθρακικό έμοιαζε πιο πολύ σαν σαμπάνιας(μεγάλες φουσκάλες)
Η γεύση δεν ήταν άσχημη(για τα δικά μου δεδομένα,έμοιαζε σχεδόν σαν Weiss) .(στα φιλαράκια δεν άρεσε όμως),
έμοιαζε σαν να ήταν έτοιμη να ξινίσει αλλά και δεν ξίνιζε στο στόμα.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τι μπορεί να πήγε λάθος;
Κατά την απολύμανση πόσος χρόνος χρειάζεται για να απολυμανθεί το κάθε υλικό;


Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ξινισμένη Μπύρα
« Απάντηση #1 στις: 10/10/2020, 14:53:53 »
Για να ήταν οκ στην αρχή και να χάλασε αργότερα μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στην απολύμανση. Ο χρόνος επαφής δεν είναι μεγάλος, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός μένει βρεγμένος για λίγα λεπτα. 'Ισως κάπου να εγινε η απροσεξία. Σε όλα τα μπουκάλια το κάνει ή κάποια είναι οκ;
Turn the page.....

ariscfu

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Ξινισμένη Μπύρα
« Απάντηση #2 στις: 11/10/2020, 14:39:28 »
Όλα τα μπουκάλια είχαν το θέμα.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ξινισμένη Μπύρα
« Απάντηση #3 στις: 11/10/2020, 22:25:25 »
Όλα τα μπουκάλια είχαν το θέμα.
Τότε την τσίμπησες την επιμόλυνση, πριν την εμφιάλωση. Δεν είναι τπτ, όλοι το έχουμε πάθει.
Turn the page.....

ariscfu

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Ξινισμένη Μπύρα
« Απάντηση #4 στις: 12/10/2020, 07:49:15 »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Θα ξεκινήσουμε το δεύτερο κιτ σιγά σιγά και πιο προσεκτικά.