Λοιπον έβρασα χθες.
Αλλαξα την μαγια με Τ-58 τελικα και πρόσθεσα και 200gr παραπάνω Caramel Munich III για να μπω στα πρασινα στο Grainfather tool σε OG και ABV που ηταν λιγο εκτος.
Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά.
Κράτησα σταθερή την θερμοκρασία στο mash στους 65 με ενα μικρότερο γκάζι και εκανα και mash out στους 75.
Batch Sparge το υπόλοιπο νερό.
Εβαλα τις μετρήσεις μου στα calculator του grainfather και μου εβγαλε mash efficiency 74%
και Brewhouse Efficiency 65%.
Πηρα 22 λιτρα αντι για 23 στον κάδο αλλα με OG 1.051 αντι για 1.049. Μπορουσα να προσθέσω 0.9 λιτρα νερό και να το έφερνα στον στόχο μου, σωστά?
Γενικα πως θα ανεβάσω το Efficiency?
Εχω βάλει φωτογραφίες και screenshots απο τις μετρήσεις στο άλμπουμ.
https://photos.app.goo.gl/SqZ8pVehaPBVfcui7Σημερα το πρωι ξεκίνησε και κινητικότητα στον κάδο.
Εχω κολλήσει πανω στον κάδο έναν αισθητήρα DS18b20 και εχω την θερμοκρασία και στο κινητό μου.
Ειναι αδιάβροχος οπότε αργότερα θα μπει και μεσα στον κάδο.
Υπομονή τωρα 10 μερες για εμφιάλωση.
Ανυπομονώ για την επόμενη...