Καλησπέρα σας,
Άρχισα και εγώ μέσα στην καραντίνα το hobby του HomeBrewing παίρνοντας το starter KIT Deluxe. Ξεκίνησα με μια αποτυχημένη απόπειρα λόγω του ότι έβαλα πολύ νερό μέσα στο kit (περίπου 2 λίτρα περισσότερο
). Η πύρα πινόταν αλλά ήταν αραιωμένη.
Στην δεύτερη απόπειρα IPA όλα πήγαν καλά! Η πύρα βγήκε καλή και την ευχαριστηθήκαμε.
Αποφάσισα λοιπόν να ανέβω ένα επίπεδο και να αρχίσω το τελευταίο kit δοκιμάζοντας μερικά extra πράγματα προκειμένου από την επόμενη φορά να αρχίσω με Brew in a Bag all grain brewing (Κυρίως λόγο του πολύ χαμηλότερου κόστους σε σχέση με μη BIAB).
Είχα ένα παλιό ψυγείο, έφτιαξα ένα εξωτερικό θερμοστάτη, και αγόρασα το Hammer of Thor της Bulldog
. Έβρασα το γλεύκος με λίγα hops για έξτρα πικράδα. Πρώτη φορά χρησιμοποίησα και OXI, μέχρι στιγμής ήμουν με αντίγραφο του Star San, η αλήθεια είναι ότι με το star san ένιωθα πιο μεγάλη σιγουριά άλλα όλα πήγαν καλά.
Έχω βάλει λοιπόν το κάδο ζύμωσης στο ψυγείο στους 19 βαθμούς και σκεφτόμουν να δοκιμάσω να κάνω Cold Crushing μιας και έχω το setup και η μπίρα είναι Lager.
Έρχομαι λοιπόν στην ερώτηση.
Να κατεβάσω την θερμοκρασία γύρω στους 4 βαθμούς για 2-3 μέρες , και μετά να εμφιαλώσω σε αυτή την θερμοκρασία, ή να ξανανεβάσω σιγά σιγά την θερμοκρασία και να εμφιαλώσω στους 18-19; (μετά τα μπουκάλια θα ξαναμπούν στο ψυγείο στους 19-20 σε κάθε περίπτωση.).
Κάνοντας cold crash η μαγιά θα καθίσει στον πατώ του κάδου σωστά?
Μέσα στην μπίρα θα υπάρχει αρκετή για να ξανά ξεκινήσει την ζύμωση μέσα στα μπουκάλια ή θα πρέπει να προσθέσω εγώ έξτρα;