Αποστολέας Θέμα: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT  (Αναγνώστηκε 1153 φορές)

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« στις: 26/11/2020, 18:23:16 »
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.
Λοιπόν ξεκίνησα να κάνω το πρώτο μου κιτ χρησιμοποιόντας
MANGROVE JACK'S WORKMAN'S STOUT
PURE LIQUID MALT EXTRACT
της ίδιας εταιρείας
τώρα ο προβληματισμός μου, 7 Νοέμβρη μπήκε στον κάδο ζύμωσης με πρώτη μέτρηση 1.050
στης 16  Νοέμβρη πήρα μέτρηση 1.022-1.024
στης 20 Νοέμβρη πήρα μέτρηση 1.020-1.021
σήμερα 26 Νοέμβρη πήρα άλλη μια μέτρηση 1.020-1.021
κανονικά δεν έπρεπε  να πέσει στους 1.005 sg  που λέει και στην συσκευασία?
να πω ότι οι μετρήσεις γίνονται σε θερμοκρασία χώρου 22-23βαθμους
« Τελευταία τροποποίηση: 26/11/2020, 18:27:47 από NikosFasoulas »

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #1 στις: 26/11/2020, 21:47:48 »
Με το  liquid θα πρέπει να είσαι κοντά στο 1010. Μάλλον ψιλοκολλησε  η ζύμωση. Κάνε μια ελαφριά αναδευση  με τον αναδευτηρα  μπας και ξαναπάρει.
Turn the page.....

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #2 στις: 26/11/2020, 23:40:27 »
ευχαριστώ . Μπορώ να το κουνήσω με ολόκληρο τον κουβά για να μην ανοίγω και διακινδυνεύσω καμία μόλυνση?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #3 στις: 27/11/2020, 10:15:44 »
ευχαριστώ . Μπορώ να το κουνήσω με ολόκληρο τον κουβά για να μην ανοίγω και διακινδυνεύσω καμία μόλυνση?
Δύσκολα θα σηκωθεί το ίζημα απο τον πάτο. Είναι πολλά τα λίτρα. Καλύτερα να απολυμάνετε τον αναδευτήρα και να το ανακατέψετε ελαφρά.
Turn the page.....

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #4 στις: 27/11/2020, 20:39:56 »
καλησπέρα ξανά! Ευχαριστώ για την συμβουλή που όντως λειτούργησε είδα πάλι κίνηση στην αεροπαγιδα.θα περιμένω λίγες μέρες και θα ξαναπάρω μέτρηση.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #5 στις: 30/11/2020, 10:18:41 »
καλησπέρα ξανά! Ευχαριστώ για την συμβουλή που όντως λειτούργησε είδα πάλι κίνηση στην αεροπαγιδα.θα περιμένω λίγες μέρες και θα ξαναπάρω μέτρηση.
Τέλεια!
Turn the page.....

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #6 στις: 06/12/2020, 20:35:57 »
και η ζύμωση προχωρά αργά και βασανιστικά ..σήμερα 6/12 η μέτρηση μου ήταν 1.018sg.Το δείγμα είχε αφρό στην αρχή και η γεύση του θεωρώ καθαρή δεν είχε καμία ξινηλα .Τι κάνουμε ρε παιδιά ?Ανακάτεψα και περιμένω κι άλλο?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #7 στις: 07/12/2020, 11:04:18 »
Ναι, περιμένεις μέχρι να πάει κοντά στο 1010.
Turn the page.....

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #8 στις: 17/12/2020, 18:18:11 »
καλησπέρα και πάλι μετά από δέκα μέρες σήμερα 17/6 και η μέτρηση και πάλι σταθερή 1018sg.
Υπάρχει περίπτωση να εβαλα λιγότερο νερό  , αυτό παίζει κάποιο ρόλο?

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #9 στις: 17/12/2020, 18:32:03 »
εάν εμφιαλωσω τώρα πρέπει να αλλάξω κάτι στην ποσότητα της δεξτροζης?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #10 στις: 18/12/2020, 13:09:32 »
Πόσα λίτρα είναι συνολικά στον κάδο; Κανονικά θα πρέπει να είσαι στο 23. Αν είναι λιγότερα και σε συνδυασμό με το LME που έβαλες, λογικό είναι να βγει παραπάνω. Πάντως για καλό και για κακό βάλε λιγότερη δεξτρόζη, πχ 140-150γρ στα 23 λίτρα
Turn the page.....

NikosFasoulas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #11 στις: 20/12/2020, 18:27:52 »
Σήμερα εμφιάλωσα,τελικά εγώ έκανα την πατάτα ,36 μισολιτρα μπουκαλια .Οπότε έβαλα σίγουρα λιγότερο νερό στην αρχή.Τωρα πόσες μέρες την αφήνω σε ζεστό χώρο?4-5?και μετά αποθήκευση σε δροσερό μέρος?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Πρώτο κιτ WORKMAN S STOUT
« Απάντηση #12 στις: 21/12/2020, 08:00:32 »
Α, αρκετά λιγότερο νερό. Δεν πειράζει θα σου βγεί πιο νόστιμή, αλλά θέλει παραπάνω ωρίμανση (κανα 2μηνο). Αστη 10-15 μέρες, έτσι ωστε να γίνει η 2η ζύμωση.
Turn the page.....