Αποστολέας Θέμα: Λυκίσκος για inglish ipa  (Αναγνώστηκε 1086 φορές)

Dam

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Λυκίσκος για inglish ipa
« στις: 04/12/2020, 11:46:44 »
Καλημέρα είμαι καινούργιος στο φόρουμ ,αλλα γενικώς παρακολουθώ τις συζητήσεις σας .Θέλω να φτιάξω inglish ipa με την μέθοδο BIAB αλλά δεν ξέρω ποιους λυκίσκος να χρησιμοποιήσω όποτε θα ήθελα εάν μπορούσε κάποιος να με διαφωτισει ευχαριστώ εκ των προτερων

giannisgr

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Λυκίσκος για inglish ipa
« Απάντηση #1 στις: 05/12/2020, 00:08:30 »
Γειά σου φίλε,

από ότι έχω καταλάβει σε γενικά πλαίσια αγγλικοί λυκίσκοι είναι ιδανικοί για αγγλικές μπίρες, αντίστοιχα αμερικάνικης προέλευσης λυκίσκοι για αμερικάνικες μπίρες κοκ. Αυτό βέβαια δεν είναι αναγκαστικό αλλά ίσως μια γενική κατευθυντήρια γραμμή. Στο site  στους λυκίσκους δεξιά μπορείς να επιλέξεις λυκίσκους ανάλογα την χώρα προέλευσης.  Παρόλαυτα ως νέος που είμαι στον χώρο κράτα επιφυλάξεις και ας ακούσουμε και την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου.  :angel: :angel:

Μια english IPA που έφτιαξα πρόσφατα πάντως είχα βάλει East Kent Goldings και Fuggles (credits στον Brewmaster για την συνταγή!!) και λίγο που δοκίμασα χωρίς να έχει ωριμάσει πλήρως είναι γευστικά κάτσε καλά!!

Dam

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 05/12/2020, 15:25:49 »
Ευχαριστώ πολύ, αφού σου βγήκε καλά εσένα λογικά θα βγει και σε εμένα και πάλι ευχαριστω

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #3 στις: 07/12/2020, 11:05:59 »
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!
Turn the page.....

Mageloop

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 07/12/2020, 19:08:06 »
Γίνε σα κι εμάς που δεν ακολουθούμε και πολυ τα στυλ στο σπίτι και θα ξεκλειδώσεις πολλούς λυκισκους...  O0
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

Dam

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 08/12/2020, 15:52:31 »
Σας ευχαριστώ πολύ και εμένα μου αρέσει να πειραματίζομαι αλλά σε αντικείμενα που γνωρίζω καλά αλλιώς δεν έχω ευχάριστα αποτελέσματα για αυτό ρώτησα γιατί είμαι καινούργιος στην ζυθοποιηση και δεν γνωρίζω πολλά αλλά όταν με τον καιρό μάθω θα γίνει <<σφαγή>>.Και πάλι ευχαριστω