Καλή χρονιά Γιάννη!
Πάμε απο το τέλος. Η ωρίμανση ξεκινάει απο την εμφιάλωση και μετά, οπότε σωστά το λες.
Τα λίτρα που έχεις σαν απώλεια και το συνολικό efficiency είναι τραγικά χαμηλό, οπότε σίγουρα κάτι έχεις υπολογίσει λάθος.
Για να το εντοπίσεις αυτό, είναι σημαντικό να πάρεις 2 μετρήσεις. Μια το preboil OG και άλλη μια μετά το τέλος του βρασμού.
Αν και στις 2 είσαι σωστά, τότε το λάθος είναι πιο κάτω.
Επίσης να εχεις υπόψη σου ότι το batch size είναι τα λίτρα που μπαίνουν στο κάδο ζύμωσης. Το τσεκάρεις και αυτό.
Επίσης, οι απώλειες που λες (boil, trub loss κτλ), τις έχεις μετρήσει ή είναι αυθέρετε τα νούμερα.
Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να με πάρεις και στο μαγαζί, για να στα πω πιο αναλυτικά.