Αποστολέας Θέμα: Θεμα με Mangrove's Jack Bavarian Wheat στο θεμα της ζυμωσης  (Αναγνώστηκε 671 φορές)

Tristessa

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Καλημερα σε ολους

επειδη εχω πρηξει με τις μαλλον χαζες αποριες γνωστους και φιλους ειπα να σας εξηγησω εδω το προβλημα να εχω και περισσοτερες ελπιζω απαντησεις με το τι μπορει να πηγε λαθος
Στις 18/01 Εφτιαξα το kit της Bavarian wheat με ενα κιλο δεξτροζη ζυμωνε την πρωτη βδομαδα στους 18-20 (ισως και γυρω στους 17 το βραδυ ) ενω την δευτερη βδομαδα ζυμωσνε στους 19-21 το μεσημερι προς βραδυ και 17-19 τις υπολοιπες ωρες,  η ζυμωση ηταν εκρηκτικη χρειαστηκε τις πρωτες 3 ημερες να αλλαξω την αεροπαγιδα καθε φορα που γυρνουσα το μεσημερι (καθαρισμα απολυμανση τσιπουρο)
Επιπλεον πληροφοριες στον κουβα ζυμωσης μπηκαν συνολικα 22.5 λιτρα
Χτες ενω εχουν περασει 2 βδομαδες μπηκα στην διαδικασια να κανω μετρηση για να δω αν εχει τελειωσει η ζυμωση το πυκνομετρο εδειξε 1.005-6  περιπου θα το μετρησω και αυριο και ελπιζω οτι τουλαχιστον θα εχει τελειωσει και η ζυμωση (οσο εχω ψαξει στο ιντερνετ αλλα και στο σαιτ της mangrove jack η ζυμωση προτεινει οτι θα τελειωνε στο 1.010)

μετα την πυκνομετρηση προφανως το δοκιμασα ελαφρια γευση,  η μπανανα και η βανιλια δεν ηταν ιδιαιτερα εντονη αν και την καταλαβαινεις

τι μπορει να εχει παει λαθος και να εχει πεσει τοσο το FG (ως τωρα δεν ειχα καμια μολυνση και επειδη ολοι την εχετε πατησει απο τι εχω καταλαβει εστω και μια φορα το εχω λιγο αγχος συν την ελλειψη εμπειριαςμεγιστοποιηται) Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις

Θα ενημερωσω το ιδιο θεμα με την πορεια της ζυμωσης
« Τελευταία τροποποίηση: 03/02/2021, 11:09:38 από Tristessa »

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θεμα με Mangrove's Jack Bavarian Wheat στο θεμα της ζυμωσης
« Απάντηση #1 στις: 03/02/2021, 13:55:30 »
H διαφορά είναι μικρή δλδ, μια μικρή απόκλιση να είχες στη μέτρηση, 1-2 μονάδες να ζύμωσε παραπανω, να το 1006. Αυτά γενικά συμβαίνουν. Από τη στιγμή που είσαι οκ γευστικά, προχώρα άφοβα σε εμφιάλωση.
Turn the page.....

Tristessa

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 03/02/2021, 14:12:06 »
H διαφορά είναι μικρή δλδ, μια μικρή απόκλιση να είχες στη μέτρηση, 1-2 μονάδες να ζύμωσε παραπανω, να το 1006. Αυτά γενικά συμβαίνουν. Από τη στιγμή που είσαι οκ γευστικά, προχώρα άφοβα σε εμφιάλωση.
Thx θα τσεκαρω και αυριο και αν ειναι σταθερη θα εμφιαλωσω προφανως και θα το δω μετα την εναρθακωση και την δευτερη ζυμωση
Ελπιζω οτι ολα θα πανε καλα στο τελος
Ειστε και μακρυα για κερασμα :P

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #3 στις: 03/02/2021, 14:57:00 »
To κέρασμα μας φέρνει πάντα πιο κοντά!!!!
Turn the page.....