Αποστολέας Θέμα: Διαφορετική γεύση στην ίδια παρτίδα.  (Αναγνώστηκε 476 φορές)

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Χαθήκαμε!

Πριν από μερικούς μήνες είχα φτιάξει μια APA. Εμφιάλωσα σε 330 και 500m μπουκάλια. Αυτό που παρατηρώ, και ο λόγος για το θέμα εδώ, είναι πως η μπύρα στα 500ml είναι διαφορετική σε γεύση σε σχέση με αυτή που έχει εμφιαλωθεί σε μπουκάλια 330ml. Η γεύση από τα μεγάλα μπουκάλια είναι πολύ μπερδεμένη θα έλεγα, και με λιγότερο άρωμα λυκίσκου σε σχέση με τα 330ml. Δεν είναι σε 1-2 μπουκάλια, να πεις πως κάτι έγινε στην εμφιάλωση ή στον καθαρισμό κτλ. Είναι γενική η εικόνα. Εμφιαλώνω όπως πάντα, ρίχνοντας σάκχαρα στον δεύτερο κάδο και ανακατεύοντας ελαφρά για να υπάρχει ομοιογένεια στη μπύρα.

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ή όχι, αλλά νομίζω το έχω παρατηρήσει και παλιότερα, χωρίς να ειχα δωσει μεγάλη σημασία.

Έχετε κανένα σχόλιο; Συφμωνείτε, διαφωνείτε κτλ;

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Διαφορετική γεύση στην ίδια παρτίδα.
« Απάντηση #1 στις: 20/02/2021, 20:55:52 »
Αν μιλήσουμε τεχνικα, θα έλεγα πως δεν γίνεται. Τωρα για να το λες, θα έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω....
Δλδ, σερβίρεις στο ίδιο (σε μέγεθος) ποτήρι, την ίδια ποσότητα μπίρας και σου φαίνεται διαφορετική;
Turn the page.....

pelargos

• Hero Member
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Διαφορετική γεύση στην ίδια παρτίδα.
« Απάντηση #2 στις: 21/02/2021, 14:13:41 »
Ναι, στο ίδιο ποτήρι, η γεύση από το μικρό μπουκάλι είναι καλύτερη. Υπάρει περισσότερο άρωμα λυκίσκου και πιο καθαρό/έντονο.

Αρχικά έλεγα πως επειδή το μπουκάλι είναι μικρότερο, ίσως παίρνει λιγότερο χρόνο για να γίνει ενανθράκωση και να καθαρίσει, να κάτσουν όλα τα προϊόντα της ζύμωσης. Αλλά είναι σχεδόν 3 μήνες τώρα από την εμφιάλωση.