Αποστολέας Θέμα: Πρώτη προσπάθεια με Better Brew Czech Pils - Πυκνομέτρηση μετά από 13 ημέρες  (Αναγνώστηκε 798 φορές)

stelar

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα,

μετά από 13 ημέρες ζύμωσης (σε οριακή θερμοκρασία περίπου 18 βαθμών Κελσίου) και ενώ φαίνεται να έχει σταματήσει η δραστηριότητα στην αεροπαγίδα, πήρα τη πρώτη μέτρηση πυκνότητας 1014. Σύμφωνα με τις οδηγίες θα πρέπει να εμφιαλώσω σε πυκνότητα 1008 και κάτω η οποία θα έπρεπε να επιτευχθεί μετά από περίπου 10 ημέρες ζύμωσης.

Τι με συμβουλεύετε; Να την αφήσω μερικές ημέρες ακόμη σε πιο ζεστό μέρος; Και εάν δεν αρχίσει να έχει πάλι δραστηριότητα στην αεροπαγίδα τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ.
Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος.

Mageloop

• Sr. Member
    • Προφίλ
Το αφήνω και εδώ για να μη γκρινιάζει ο Βρου  8)

Άφησε τη για καμιά βδομάδα τώρα που ζεσταίνει ο καιρός και βλέπουμε..!
Είναι λογικό να πάρει παραπάνω λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Αν δεν εχει προχωρήσει η ζυμωση και τότε υπάρχουν εναλλακτικές!
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

stelar

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Ευχαριστώ τον megaloop για την άμεση βοήθεια στο discord. Και εγώ θα απαντούσα (στον ευατό μου) για να μην μείνει ανοικτό το θέμα (έχει δίκιο ο Βρου  8)).

Λοιπόν, δεν ξέρω γιατί αλλά το μυαλό μου κόλλησε ότι η θερμοκρασία ζύμωσης έπρεπε να ήταν 18 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αλλά στο συγκεκριμένο κιτ είναι 20 με 25 (ιδανικά 20) για 10 ημέρες. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες λέει ότι χρειάζεται περισσότερες ημέρες. Θα το αφήσω λοιπόν άλλη μια βδομάδα και τα ξαναλέμε.
Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος.

stelar

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Λοιπόν. Μια βδομάδα αργότερα (συνολικά 20 ημέρες) σε θερμοκρασία 20 με 22 βαθμούς Κελσίου (αλλά χωρίς δραστηριότητα στην αεροπαγίδα) και η πυκνότητα έχει πέσει στα 1011 (αντί του 1008 και κάτω). Τι κάνω;

Μπορώ να το αφήσω άλλη μια βδομάδα;
Μπορώ κάπως να επιταχύνω τη διαδικασία;
Τι άλλες εναλλακτικές έχω;
« Τελευταία τροποποίηση: 04/03/2021, 12:12:23 από stelar »

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Νομίζω πως πρέπει να πας για εμφιάλωση. 1-2 μονάδες, δεν κάνουν διαφορά.Αν θες βάλε 50γρ περίπου λιγότερη δεξτρόζη
Turn the page.....

stelar

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Νομίζω πως πρέπει να πας για εμφιάλωση. 1-2 μονάδες, δεν κάνουν διαφορά.Αν θες βάλε 50γρ περίπου λιγότερη δεξτρόζη

ΟΚ. Ευχαριστώ.

Εάν καταλαβαίνω σωστά, δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ζύμωση οπότε υπάρχει περίσεια δεξτρόζης στο γλεύκος (σωστά το είπα;) και για αυτό να βάλω λιγότερη δεξτρόζη στη δευτευρεύουσα ζύμωση. Θεωρητικά το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχω μπύρα με λιγότερο αλκοόλ;

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και μη αντιληπτές. Μην ασχολείσαι με τέτοια. Αν ήταν 1020, θα το συζητάγαμε. Τώρα δεν αξίζει καν....
Turn the page.....