Αποστολέας Θέμα: fermzilla και co2  (Αναγνώστηκε 776 φορές)

hurricane21

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
fermzilla και co2
« στις: 23/09/2021, 10:58:48 »
Καλημερα σε ολους,

δεν ξερω αμα εδω ειναι το σωστο θεμα να το αναφερω αλλα,
βρισκομαι σε μια διαδικασια που μετα απο καποια κιτακια και δοκιμες που εχω κανει, θελω να το εξελιξω λιγο παρακατω.

Στα αμεσα σχεδια μου ειναι η αγορα του brewzilla για ebiab καθως πιστευω πως η μπυρα θα ειναι κατι τελειως διαφορετικο σε σχεση με τα κιτακια και θα μπορεις να παιξεις τελειως διαφορετικα και να δοκιμασεις πολυ περισσοτερα πραγματα.

Ωστοσο η ερωτηση που εχω ειναι αλλη, παρακολουθησα κατι βιντεακια στο youtube οπου καταταφεραν να εχουνε ετοιμη μπυρα σχεδον σε 3 μερες. Σαν εξοπλισμο ειχανε ενα fermzilla, μια μπουκαλα co2 και εναν θερμαντηρα για την θερμοκρασια. Και ερχομαι εγω ο ασχετος τωρα να ρωτησω, η προσθηκη co2 στην μπυρα αλλοιωνει την γευση ή την επηρεαζει καπως διαφορετικα απο το να αφηναμε να δημιουργηθει μονο του το co2? και αφου η μπυρα θεωρειται στις 3 μερες ετοιμη, μετα μπορουμε να την εμφιαλωσουμε κανονικα ή θα πρεπει να παραμεινει ως εχει?

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: fermzilla και co2
« Απάντηση #1 στις: 24/09/2021, 22:32:45 »
Την μπουκαλα CO2 την χρησιμοποιεις για να ανθρακωσεις την μπυρα.
Το CO2 ειναι και αποτελεσμα απο την ζυμωση.

Αν δεν ζημωσεις υπο πιεση, τοτε στην εμφιαλωση θα πρεπει να βαλεις ζαχαρα για το ανθρακικο η να χρησιμοποιησεις μπουκαλα.

Η μπουκαλα διοξειδιου δεν βοηθα στην ζυμωση.

hurricane21

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 25/09/2021, 10:26:04 »
Στην ουσια εαν καταλαβαινω σωστα, εαν καποιος εχει πχ το fermzilla με τον κωνικο πατο και ενα pressure kit ρυθμιζοντας το στα σωστα bar, μπορει να ζυμωσει υπο πιεση με το co2 που παραγεται απο την μπυρα.

Ωστοσο αφου τελειωσει η ζυμωση και χρειαστει να ενανθρακωσουμε για την εμφιαλωση, τι γινεται εκει? μηπως εχει γινει ταυτοχρονα μαζι με την ζυμωση και η ενανθρακωση ή λεω βλακειες??

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 25/09/2021, 13:44:00 »
Ναι μπορει να ζυμωσεις υπο πιεση ετσι και η μπιρα πιθανοτατα θα εχει ανθρακωθει απο το CO2 που θα παραξει.
Τωρα αν θελεις περισσοτερο ανθρακικο, η χρησιμοποιεις μπουκαλα CO2 η κανεις την κλασσικη μεθοδο με σακχαρα.

Αλλα προσοχη μην το παρακανεις με τα σακχαρα και εχεις θεματα.

Συνηθως δεν χρειαζεται.

hurricane21

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 27/09/2021, 09:37:42 »
μετα απο τις απαντησεις σου και βλέποντας πολλα βιντεακια στο ιντερνετ, νομιζω πως καταλαβα την λογικη της μεθοδου.

Στα αμεσα σχεδια μου η αναβαθμιση του υπαρχοντος εξοπλισμου για να ζυμωνω υπο πιεση..

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #5 στις: 28/09/2021, 18:58:46 »
Αν θες πάρε και τηλέφωνο στο μαγαζί να σου εξηγήσουμε ότι άλλη απορία έχεις.
Turn the page.....