Αποστολέας Θέμα: Άλατα και Κιτ  (Αναγνώστηκε 402 φορές)

Dimitris

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Άλατα και Κιτ
« στις: 03/10/2021, 19:46:08 »
Καλησπέρα σε όλους,

Πριν λίγες μέρες έβαλα να γίνει το τρίτο μου μπυράκι. Lucky Goat Pale Ale, περίμενα να πέσει η θερμοκρασία για να έχω καλό αποτέλεσμα... μετά από 3μήνες χωρίς δική μου μπύρα  :( .

Η ερωτηση μου είναι η εξής, επειδή αυτην την φορά ένιωθα πολύ άνετος  ;D έβρασα το αρχικό νερό σε βραστήρα με αποτέλεσμα να βλέπω στο πάτο του κάδου άλατα σε μορφή ιζήματος. Και δεύτερη χαζομάρα ανακάτεψα για τουλάχιστον ενα 15λεπτο το μείγμα πριν αρχίσω να ρίχνω κρύο νερό (δεν ξέρω γιατί... μάλλον σκέφτηκα ότι θα διαλύσω τα άλατα(???!!) πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτηκα). Θα είναι πρόβλημα αυτό στο τελικό αποτέλεσμα?

Με εκτίμηση προς όλους.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #1 στις: 06/10/2021, 13:20:02 »
Αυτό μάλλον δεν μπορεί να στο πει κανείς. Θα το κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Αν θες πάρε ενα τηλέφωνο στο μαγαζί για να μου τα πεις πιο αναλυτικά και να  σου πω.
Turn the page.....

Dimitris

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #2 στις: 06/10/2021, 23:26:16 »
Ευχαριστώ πολύ. Είμαι στην 7η ημέρα ζύμωσης, οπότε θα το αφήσω τώρα, ότι έγινε, έγινε. Χθες που πήρα μια μέτρηση, στα 1010 είχε άσχημη η γεύση, πολύ πικρή θα έλεγα, ανούσια και είχε αρκετό αφρό... που δεν είναι και τόσο καλά σημάδια. Ωστόσο το σκέφτηκα ψύχραιμα και παρατήρησα άλλα πράγματα όπως τη μυρωδιά της, ήταν μπύρα! και δεν είχε ξινή γεύση που είναι καλά σημάδια.

Αλλά όπως λέμε...στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Θα δείξει.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #3 στις: 07/10/2021, 10:25:18 »
Η πικρίλα θα πέσει με τον καιρό, γιατί θα αρχίσει να "δένει" η μπίρα. Ο πολύς αφρός δεν είναι καλό... Μήπως έβαλες πολύ δεξτρόζη; Για κοίτα αν στο κανει σε σε άλλα μπουκάλια, όχι διπλανά με αυτο.
Turn the page.....

Dimitris

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #4 στις: 07/10/2021, 23:23:25 »
Να δώσω ένα update,

Πήρα σήμερα δείγμα στα 1008 (1005 είναι το τελικό), δυστυχώς η μυρωδιά δεν μου φάνηκε πολύ καλη σήμερα.. Μύριζε σαν χαλασμένο κρασί ή κονιάκ και είχε μια ξυνισμενη γεύση... Μου φαίνεται ότι πάει για πρώτη αποτυχία. Τι μου προτείνετε, να συνεχίσω και να εμφιαλώσω ή να πάει για μπανιέρα και να βάλω άλλο Κιτ? Το σκέφτομαι γιατί είναι πολύς χρόνος και πολλά τα καθαρισματα (μπουκάλια ειδικά).

Dimitris

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #5 στις: 07/10/2021, 23:26:15 »
Η πικρίλα θα πέσει με τον καιρό, γιατί θα αρχίσει να "δένει" η μπίρα. Ο πολύς αφρός δεν είναι καλό... Μήπως έβαλες πολύ δεξτρόζη; Για κοίτα αν στο κανει σε σε άλλα μπουκάλια, όχι διπλανά με αυτο.

Δεξτρόζη έβαλα ένα κιλό για 23-24 λίτρα. Δεν νομίζω να υπάρχει εκεί το πρόβλημα

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #6 στις: 09/10/2021, 11:48:11 »
Η πικρίλα θα πέσει με τον καιρό, γιατί θα αρχίσει να "δένει" η μπίρα. Ο πολύς αφρός δεν είναι καλό... Μήπως έβαλες πολύ δεξτρόζη; Για κοίτα αν στο κανει σε σε άλλα μπουκάλια, όχι διπλανά με αυτο.

Δεξτρόζη έβαλα ένα κιλό για 23-24 λίτρα. Δεν νομίζω να υπάρχει εκεί το πρόβλημα

Στην εμφιάλωση πόσο έβαλες;
Turn the page.....

Dimitris

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #7 στις: 09/10/2021, 12:52:44 »
Δεν έχω εμφιαλώσει ακόμα. Είμαι στη 9η μέρα ζύμωσης.

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Άλατα και Κιτ
« Απάντηση #8 στις: 13/10/2021, 12:36:54 »
Αν νομίζεις ότι εχει αρχίσει και χαλάει, μην πας για εμφιαλωση. Τσάμπα κόπος.
Αν είσαι Αθήνα, φέρε λίγο απο το μαγαζί για να τη δούμε και να σου πω.
Turn the page.....