Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και αρκετούς μήνες και ειδικά με τον καύσωνα το καλοκαίρι πειραματιζόμουν με Kveik(ποικιλία VOSS) μαγιά και τα απίστευτα αποτελέσματα που έχει σε διάφορες θερμοκρασίες.
Είμαι τόσο ευχαριστημένος με την ταχύτητα και τις γεύσεις για pale ales, Ipa κτλπ που έφτιαξα ένα θάλαμο ζέστης απο ένα χαλασμένο ψυγείο και μία παλιά θερμοφόρα για να φτιάχνω με Voss και τον χειμώνα.
Ψάχνοντας λοιπόν τους τελευταίους μήνες τις διαφορετικές ποικιλίες kveik (commercial όχι farmed), έπεσα πάνω σε μία ποικιλία απο την Omega Yeast την OYL-071 ή και Lutra ή οποία λέει είναι ιδανική σε χαμηλές θερμοκρασίες (20-25) για "laggers".
https://omegayeast.com/yeast/kveiks/lutra-kveikΟπότε τα ερωτήματα μου είναι τα εξείς:
- Έχει κανείς πειραματιστεί με ποικιλίες kveik?
- Έχει δει κανείς σημαντική διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες και ειδικά lutra vs voss?
- Και από που προμηθευτήκατε αυτές τις ποικιλίες γιατί Ελλάδα βρίσκω μόνο Voss και για να φέρω βρίσκω μόνο από Αυστραλία με 60 ευρώ minimum μεταφορικά(εννοείτε θα επαναχρησιμοποιείτε μετά).