Αποστολέας Θέμα: Σε αναζήτηση, μαρμίτας/δοχείου βρασμού 50L για ηλεκτρικό σύστημα  (Αναγνώστηκε 480 φορές)

arxi

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα στην παρέα,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μαρμίτας 50 L / δοχείου βρασμού, για να γίνει μετατροπή σε ηλεκτρικό σύστημα με αντίσταση controller κτλ.

Το κατάστημα από ότι βλέπω έχει μόνο ένα δοχείο στα 75 L εξαντλημένο, λόγω χώρου θα ήθελα κάτι μικρότερο.

Γνωρίζεται που μπορώ να βρώ; Επίσης ακόμη καλύτερα γνωρίζεται χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ιδανικά; (πάχος τοιχώματος, διάμετρος).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Με τα 50 λίτρα να ξέρεις πως θα είσαι λίγο οριακά. Για το BIAB η αναλογία είναι 7/1, οπότε αν πας να φτιάξεις μπίρα με υψηλό αλκοόλ, τα 50 λίτρα δεν θα σε φτάσουν.
Επίσης κάνε λίγο και τους υπολογισμούς, γιατί με την αγορά κατσαρόλας, αντίστασης, controller κτλ, ίσως να σου βγει πιο ακριβή αυτή η λύση, απο ενα έτοιμο σύστημα.
Turn the page.....

arxi

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Με τα 50 λίτρα να ξέρεις πως θα είσαι λίγο οριακά. Για το BIAB η αναλογία είναι 7/1, οπότε αν πας να φτιάξεις μπίρα με υψηλό αλκοόλ, τα 50 λίτρα δεν θα σε φτάσουν.
Επίσης κάνε λίγο και τους υπολογισμούς, γιατί με την αγορά κατσαρόλας, αντίστασης, controller κτλ, ίσως να σου βγει πιο ακριβή αυτή η λύση, απο ενα έτοιμο σύστημα.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έχουμε μιλήσει και στο μαγαζί σχετικά έχω φτιάξει πολλά κιτ και ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

1) Τα 50 λίτρα γνωρίζω ότι είναι οριακά, απλά δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω λόγω πολύ μικρής κουζίνας και διαμερίσματος (εξού και ηλεκτρικό)
2) Όντως τα κόστη είναι εφάμιλα απλά επειδή είναι κομμάτι της διασκέδασης να το φτιάξω (είμαι ηλεκτρολόγος) και πιάνουν τα χέρια μου (προφανώς :P) θα ήθελα να το κάνω έτσι.

Όσον αφορά την ερώτηση μου υπάρχει κάτι που να γνωρίζεις;

Ευχαριστώ!

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Έχουμε μιλήσει και στο μαγαζί σχετικά έχω φτιάξει πολλά κιτ και ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

1) Τα 50 λίτρα γνωρίζω ότι είναι οριακά, απλά δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω λόγω πολύ μικρής κουζίνας και διαμερίσματος (εξού και ηλεκτρικό)
2) Όντως τα κόστη είναι εφάμιλα απλά επειδή είναι κομμάτι της διασκέδασης να το φτιάξω (είμαι ηλεκτρολόγος) και πιάνουν τα χέρια μου (προφανώς :P) θα ήθελα να το κάνω έτσι.

Όσον αφορά την ερώτηση μου υπάρχει κάτι που να γνωρίζεις;

Ευχαριστώ!
Όχι δεν ξέρω κάτι.
Turn the page.....