Την έβαλα την πρώτη για φέτος

Μόλις ψιλοδρόσισε έξω και το θερμόμετρο στο υπόγειο έδειξε 23 έφτασε η "ώρα του Βαλαώρα"
Είπα να ξοφλήσω τα "περυσινά" απ το ντουλάπι και το όνομα αυτής "Brown Sugar". Να αναπληρώσουμε τα κενά που δημιούργησε το μακρύ και ζεστό καλοκαίρι

Μια κονσέρβα light, μια amber, μισό κιλό spreymalt amber, 100gr Carafa II, 500gr Abbey, 100gr Brewer's Gold όλα στα -60, 30gr Cascade στα 0 κι άλλα 30 spare για dry-hopping στο δεύτερο κάδο. Μαγιά Safale US-05. Οι λυκίσκοι σε πέλετς χωρίς κάλτσα, χύμα στο κύμα για πρώτη φορά. Έμεινε όντως αρκετό ίζημα στη κατσαρόλα και απ ότι φαίνεται θα καθαρίσει το υπόλοιπο με λίγο ζελατίνα πριν τη μετάγγιση στο δεύτερο κάδο. Συμπληρώθηκα 22 λίτρα στον κάδο.
To BrewMate δίνει 50 IBUs, 5.2ABV και OG 1.054 η μέτρηση όμως ήταν 1.050-1.052 άρα brewhouse efficiency <70%
Σήμερα το πρωί είχε αρχίσει δειλά-δειλά η δραστηριότητα, τώρα "φυσάει".
Άντε, καιρός να παραγγείλουμε τίποτα βύνες και πρασινάδες για καμιά σοβαρή μπύρα... να πίνουμε τα Χριστούγεννα.