Καλησπέρα στους μπιρόβιους απανταχού,
μετά από δύο κιτάκια θεωρώ ότι είναι η ώρα για κάτι παραπάνω, μιας και αυτά είναι σαν το έτοιμο μείγμα για κέικ που έχουν στα σούπερ μάρκετ. Προφανώς υπάρχουν αρκετές απορίες και το youtube δεν βοήθησε ιδιαίτερα γιατί φαίνεται να υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές εκεί έξω.
Ο εξοπλισμός μου είναι μια χύτρα 7,5L. Πόσα κιλά βύνης χωράνε για το mashing; Έχει νόημα να γίνει κάποιο sparge μετά από αυτό για μεγαλύτερη απόδοση; Το DME το ρίχνω μετά το βρασμό, στον κάδο ζύμωσης και ανακατεύω συμπληρώνοντας μετά με νερό μέχρι την τελική ποσότητα (23 λίτρα λογικά);
Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες απορίες που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή. Για όποια άλλη θα επανέλθω με συμπληρωματικό post. Όσο αναμένω κάποια βοήθεια πάω να πιω μια κιτίσια Ale!
Cheers!!