Αποστολέας Θέμα: Ψύξη γλεύκους  (Αναγνώστηκε 410 φορές)

Georgep

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Ψύξη γλεύκους
« στις: 01/09/2023, 23:43:33 »
Καλησπέρα σας,
Χρησιμοποιώ το g30 και για να ψύξω το γλεύκος κάνω την εξής διαδικασία: Περνάω το νερό από immersion chiller που ειναι βυθισμένο σε κουβά με πάγο, το νερό ψύχεται και έπειτα περνάει από το counter flow chiller του grainfather. Με χαμηλή ροή έχω καταφέρει να φτάσω την θερμοκρασία του γλεύκους στους 18°C καθώς το ρίχνω στον κάδο ζύμωσης. Εάν θέλω να φτάσω το γλεύκος σε μικρότερη θερμοκρασία, τι μου προτείνετε να κάνω; Δεν ξέρω καθόλου την απόδοση των plate chillers.
Ευχαριστώ πολύ

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ψύξη γλεύκους
« Απάντηση #1 στις: 09/09/2023, 08:26:00 »
Καλημέρα. Είναι δύσκολο να πέσεις πιο χαμηλα μόνο με νερό. Αν θες χαμηλες θερμοκρασίες, η αγορά ενός ψύκτη με προσθήκη γλυκόλης είναι μονόδρομος.
Turn the page.....

beerme

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 603
    • Προφίλ
Απ: Ψύξη γλεύκους
« Απάντηση #2 στις: 11/09/2023, 16:30:17 »
Ποσο πιο χαμηλα το θελεις ?

Georgep

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Ψύξη γλεύκους
« Απάντηση #3 στις: 05/10/2023, 21:38:38 »
Καλημέρα. Είναι δύσκολο να πέσεις πιο χαμηλα μόνο με νερό. Αν θες χαμηλες θερμοκρασίες, η αγορά ενός ψύκτη με προσθήκη γλυκόλης είναι μονόδρομος.

δηλαδή να το βάζω σε κάδο ζύμωσης στον οποίο περνάει γλυκόλη;

Georgep

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Ψύξη γλεύκους
« Απάντηση #4 στις: 05/10/2023, 21:39:06 »
Ποσο πιο χαμηλα το θελεις ?

Σκεφτόμουν για 10-12 βαθμούς

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ψύξη γλεύκους
« Απάντηση #5 στις: 10/10/2023, 10:48:05 »
Καλημέρα. Είναι δύσκολο να πέσεις πιο χαμηλα μόνο με νερό. Αν θες χαμηλες θερμοκρασίες, η αγορά ενός ψύκτη με προσθήκη γλυκόλης είναι μονόδρομος.

δηλαδή να το βάζω σε κάδο ζύμωσης στον οποίο περνάει γλυκόλη;

Η γλυκόλη (μίγμα νερού-γλυκόλης), πρέπει να είναι παγωμένη. Θες ψύκτη για αυτό. Επίσης, αν το καταφέρεις μπορείς μετα να διατηρήσεις τη θερμοκρασία στους 12;
Turn the page.....