Αποστολέας Θέμα: Ο λυκίσκος ποτέ μπαινει  (Αναγνώστηκε 268 φορές)

Χαρης

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ
Ο λυκίσκος ποτέ μπαινει
« στις: 28/03/2023, 13:56:14 »
Καλημέρα φίλοι και φίλες
Έχω ένα Κιτ Irish red ale και θα ήθελα να μου πείτε ποτέ βάζω τον λυκίσκο ,από την αρχή η στον δεύτερο κάδο πριν την εμφιάλωση

Mageloop

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 345
    • Προφίλ
Απ: Ο λυκίσκος ποτέ μπαινει
« Απάντηση #1 στις: 01/04/2023, 01:38:25 »
Γενικότερα στα κιτ ο λυκίσκος εχει την έννοια του Dry Hopping. Μιας τεχνικής που θελει να δώσει τα αρώματα του λυκισκου. Μπαίνει μετα το τέλος της ζύμωσης. Δηλαδή οταν παρεις μέτρηση για 3 μέρες και η πυκνότητα σου ειναι σταθερή. Απλα ανοιγεις τον κάδο και τον πετάς μεσα! Κάτι ενδιάμεσο απο αυτο που ελεγες δηλαδή.
Για καλύτερα αποτελέσματα βαλε τον μεσα σε μια "καλτσα" (Σακουλάκι Λυκισκου).

Οτι χρειαστείς εδώ ειμαστε! Καλές μπίρες!
May the Yeast be with you!
Το Discord του Beer Deli άνοιξε και σε περιμένει  https://discord.gg/zDNV9aE

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ο λυκίσκος ποτέ μπαινει
« Απάντηση #2 στις: 02/04/2023, 08:07:37 »
Επίσης να συμπληρώσω πως καλό είναι να μην τον αφήσεις πάνω απο 3-5 μέρες, οπότε πρέπει να υπολογίσεις πότε θα εμφιαλώσεις και να τον ρίξεις ανάλογα.
Turn the page.....