Amarillo και τα μυαλά στα κάγκελα! Απίθανο άρωμα, μεθυστικό, είμαι κι εγώ fan...
Το μπάτς του Μαρτίου (ακόμα το πίνω μόνος μου) ήταν πολύ καλό, ίσως αν έβγαζε λίγο περισσότερο σώμα,τα ήθελε 500 γρ DME ακόμα... Επίσης, δε θα χαράμιζα ούτε γραμμάριο στα 60 για πικράδα, θα διάλεγα έναν υποκατάστατο για τα 60 και όλο τον Αμαρίλλο θα τον μοίραζα στα 15,0 και dry-hopping.
Amaryllis March 2011
American Amber Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 24.0
Total Grain (kg): 4.180
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.052 (°P): 12.9
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Colour (SRM): 13.6 (EBC): 26.7
Bitterness (IBU): 42.2 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
1.500 kg Liquid Malt Extract - Amber (35.89%)
1.500 kg Liquid Malt Extract - Light (35.89%)
0.450 kg Brown Sugar, Dark (10.77%)
0.380 kg Munich II (9.09%)
0.350 kg Caramunich III (8.37%)
Hop Bill
----------------
40.0 g Amarillo Leaf (9.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
20.0 g Amarillo Leaf (9.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
20.0 g Amarillo Leaf (9.2% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.9 g/L)
20.0 g Amarillo Leaf (9.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.9 g/L)
Misc Bill
----------------
10.0 g Biersol @ 10 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 20 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05
OG 1053 στους 20 μετρημένη, 22 λίτρα στο ζυμωτή