Αποστολέας Θέμα: Irish velvet stout απορια  (Αναγνώστηκε 1825 φορές)

porosigs3

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Irish velvet stout απορια
« στις: 19/06/2012, 22:15:35 »
Γεια σας ,  ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με μια προσπαθεια που εκανα με κιτ της Brewmaker το Irish velvet stout.
Το εφτιαξα χρησιμοποιοντας το κιτ, 20 λιτρα νερο , 600 γρ δεξτροζη και 600γρ dma medium , με αρχικη πυκνοτητα 1050.
Μετα απο 8 μερες ειχα μετρηση 1014 και σημερα , μετα απο 13 μερες εχω ξανα 1014 ενω οι φουσκαλες στην αεροπαγιδα εχουν μειωθει σημαντικα (1 ανα 2 λεπτα). Η θερμοκρασια στο θερμομετρο του καδου  εχει ανεβει στους 27 βαθμους. Τι να κανω ? Να μεταγγισω και να εμφιαλωσω ή να περιμενω να πεσει η μετρηση κατα τις οδηγιες του κιτ και ποσο?  Ευχαριστω εκ των προτερων!

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Irish velvet stout απορια
« Απάντηση #1 στις: 20/06/2012, 06:27:50 »
Μετάγγισε, άσε 4-5 μέρες να καθαρίσει η μπυρίτσα σου και στη συνέχεια εμφιάλωσε.

Πέρνα και απτα νέα μέλη να σε γνωρίσουμε.  :)

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Irish velvet stout απορια
« Απάντηση #2 στις: 20/06/2012, 08:24:43 »
Μετά απο 15 μέρες στον κάδο, πιστεύω ότι μπορείς να πας κατευθείαν σε εμφιάλωση, δεδομένου ότι τα κιτ δεν έχουν τόσο ίζημα όσο οι άλλες μέθοδοι.
Βέβαια και αυτό που σου λέει ο Diver είναι σωστό, αλλά δεν νομίζω να δεις καμιά διαφορά στη Stout.
Turn the page.....

porosigs3

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
    • Προφίλ
Απ: Irish velvet stout απορια
« Απάντηση #3 στις: 20/06/2012, 15:14:32 »
Ευχαριστω παρα πολυ! Και μια αλλη ερωτηση, δεδομενης της υψηλης πυκνοτητας μηπως δεν χρειαζεται να προσθεσω σακχαρα στην εμφιαλωση ?

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Irish velvet stout απορια
« Απάντηση #4 στις: 20/06/2012, 15:48:11 »
χωρις σακχαρα δεν εχει ανθρακικο το μπυρακι...διαλεξε και παρε... :P

αν σ αρεσουν εντελως φλατ και χωρις αφρο...μη βαλεις...αν ομως θες κι απ τα 2...ε...επιβαλεται... ;D

τα σακχαρα εμφιαλωσης ειναι που δημιουργουν το ανθρακικο-αφρο στη μπυρα...δεν ανεβαζουν αλλο το αλκοολ.
« Τελευταία τροποποίηση: 20/06/2012, 15:49:57 από GeorgeV. »