Αποστολέας Θέμα: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM  (Αναγνώστηκε 23476 φορές)

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #45 στις: 18/10/2015, 18:57:08 »
Το νερό που θα βάλεις και το γλεύκος του κιτ πρέπει να φτάσουν την ποσότητα στόχου.

Άρα:

Προσοχή στον κουβά. Αν δεν έχεις επιβεβαιώσει τις ποσότητες κάντο, ώστε να αποφύγεις αποκλίσεις.

Και εδώ φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Πριν κάνεις οτιδήποτε, ογκομετρησε τον κάδο σου για να ξέρεις ακριβώς πόσο νερό βάζεις.

Vaios_Lk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 83
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #46 στις: 18/10/2015, 21:06:35 »
Αρα ας πούμε ότι στόχος 20λίτρα. 2 λίτρα στην αρχή + γλευκος κιτ(κονσέρβα) ας πούμε 0,5 λίτρα, τότε θα πρέπει να συμπληρώσω με 17.5 λίτρα, ή παίζει και κάποιο ρόλο η ζάχαρη σε αυτό.

( Ξέρω ότι ρωτάω βλακείες, απλά θέλω να κατανοήσω απόλυτα τον τρόπο του πως σκέφτομαστε με τις ποσότητες )
Brewing makes me hoppy

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #47 στις: 18/10/2015, 22:03:04 »
Κατ' αρχήν δεν θα πεθάνει κανείς αν πέσεις και 1/2 λίτρο πάνω ή κάτω στην ποσότητα. Η διαφορά στην πυκνότητα της μπύρας δεν θα είναι καθοριστική.

Απο κει και πέρα, βάζεις το "αρχικό" ζεστό νερό. Μετά βάζεις το γλεύκος και τη δεξτρόζη. Βρίσκεσαι σε έναν χ όγκο. Συμπληρώνεις νερό μέχρι να φτάσεις τον όγκο που θέλεις.
Πώς φτάνεις τον όγκο που θέλεις? Το είπαμε ήδη. Έχεις φροντίσει να επιβεβαιώσεις την μέτρηση του κουβά ή οποία συνήθως δεν είναι πολύ μακριά αλλά όχι ακριβώς. Στην περίπτωση που ο κουβάς δεν έχει μαρκαρισμένες ποσότητες τις βάζεις εσύ.
Έχοντας λοιπόν ακριβή μέτρηση συμπληρώνεις νερό μέχρι τα λίτρα που θέλεις.  8)

May the Yeast be with you!

Vaios_Lk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 83
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #48 στις: 19/10/2015, 16:20:07 »
Τώρα το έπιασα. Μάλλον θα φτιάξω κανένα αυτοκόλλητό για τον κάδο με τα λίτρα. Λίγο άσχημο να γράψω πάνω του.
Brewing makes me hoppy

Vaios_Lk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 83
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #49 στις: 23/10/2015, 14:33:13 »
αν δε βάλω τα μπουκάλια στο ψυγείο και τα αφησω έξω θα υπάρχει πρόβλημα;;
Brewing makes me hoppy

Loco

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 743
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #50 στις: 23/10/2015, 14:47:30 »
αφού εμφιαλώσεις, για 2-3 εβδομάδες τα μπουκάλια πρέπει να μείνουν στην θερμοκρασία ζύμωσης της μαγιάς σου για να γίνει το ανθρακικό.
Αφού γίνει το ανθρακικό, για τα περισσότερα είδη μπίρας, 1-2 μήνες στο ψυγείο σίγουρα βοηθούν.

Αν δεν το κάνεις όμως δεν χάθηκε ο κόσμος, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία δωματίου πέφτει σε καλά επίπεδα κοντά στους 20.

Vaios_Lk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 83
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #51 στις: 23/10/2015, 18:28:17 »
Μπορώ να τσεκάρω τα επίπεδα του ανθρακικού με κάποιο είδος μέτρησης;;
Brewing makes me hoppy

kerk216

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 210
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #52 στις: 23/10/2015, 19:34:16 »
Ναι υπάρχει μια ειδική μέτρηση, αλλά γίνεται συνήθως απο επαγγελματίες.
Πίνεις 2-3 μπουκαλάκια (για να είσαι σίγουρος) και αν δεν έχει αρκετό ανθρακικό την επόμενη μέρα πίνεις άλλα 2-3. Συνεχίζεις καθημερινά και μέχρι να τελειώσει η μπύρα θα έχει γίνει και το ανθρακικό   ::) ::)

Vaios_Lk

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 83
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #53 στις: 07/04/2016, 21:49:31 »
Ποιο είναι το ανώτατο όριο θερμοκρασίας που αφήνετε τα μπουκάλια ακτός ψυγείου;; Επίσης όταν τα βάλω στο ψυγείο συνεχίζει η ορίμανση ή "παγώνει" ;
Brewing makes me hoppy

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #54 στις: 08/04/2016, 09:32:42 »
Αν δεν εχεις 2ο ψυγείο (όπως εγώ), δεν έχεις επιλογές. Βάλτες στον πιο δροσερό χώρο που έχεις. Εννοείται πως στο ψυγείο συνεχίζει η ωρίμανση. Αν εχεις, τις βάζεις εκεί και ησυχάζεις.
Turn the page.....

fox

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 72
  • www.kaltsadiko.gr
    • Προφίλ
    • Καλτσάδικο
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #55 στις: 08/04/2016, 18:54:03 »
Για τις lager που θέλουν 0° - 7° o.k. το ψυγείο για ωρίμανση.
Με τις ale που ωριμάζουν 15° - 22° πως το καταφέρνουμε στο ψυγείο ;

nim

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.180
  • Παναγιώτης
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #56 στις: 08/04/2016, 20:49:27 »
Νομίζω πως αυτό που εννοεί ο βρου είναι οτι τις βάζεις στο ψυγείο αφού τελειώσει η ενανθράκωση και γενικά η μαγιά τελειώσει την δουλειά της.

Η μαγιά αφού φάει οτι σάκχαρα της ρίξουμε πέφτει και πάλι για ύπνο, οπότε η μαγια δεν παίζει ρόλο στην διαδικασία της ωρίμανσης.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #57 στις: 08/04/2016, 22:09:19 »
Σωστός.
Δεν βάζουμε τις μπύρες στο ψυγείο πριν τελειώσει η ενανθράκωση.
Μετά δεν θέλεις να κάνει τίποτα άλλο η μαγιά.
May the Yeast be with you!

fox

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 72
  • www.kaltsadiko.gr
    • Προφίλ
    • Καλτσάδικο
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #58 στις: 09/04/2016, 12:47:00 »
o.k.
 τώρα το κατάλαβα ;)
ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!

Γιωργος99

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #59 στις: 28/03/2017, 20:50:15 »
Το νερό που θα βάλεις και το γλεύκος του κιτ πρέπει να φτάσουν την ποσότητα στόχου.

Άρα:

Προσοχή στον κουβά. Αν δεν έχεις επιβεβαιώσει τις ποσότητες κάντο, ώστε να αποφύγεις αποκλίσεις.

Και εδώ φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Πριν κάνεις οτιδήποτε, ογκομετρησε τον κάδο σου για να ξέρεις ακριβώς πόσο νερό βάζεις.
Το νερό που θα βάλεις και το γλεύκος του κιτ πρέπει να φτάσουν την ποσότητα στόχου.

Άρα:

1) Βάζεις ζεστο νερό 1-2 λίτρα
2) Βάζεις γλεύκος κιτ + δεξτρόζη
3) Συμπληρώνεις νερό μέχρι τα λίτρα που θέλεις να φτάσεις.

Προσοχή στον κουβά. Αν δεν έχεις επιβεβαιώσει τις ποσότητες κάντο, ώστε να αποφύγεις αποκλίσεις.

Στο προσπέκτους για την Tarwebier γράφει 7 γρ ανά λίτρο δηλαδή 105γρ. ενώ στον πίνακα του νερού με τη ζάχαρη γράφει 150 γρ ποιό από τα δύο ισχύει?