Αποστολέας Θέμα: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM  (Αναγνώστηκε 23401 φορές)

Achilleas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #15 στις: 11/11/2012, 18:55:26 »
Στις 4 εβδομάδες άνοιξα ένα μπουκάλι από περιέργεια και η γεύση ήταν κάπως πικρή,είναι φυσιολογικό;

Boozer

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 389
  • Οταν πίνουμε δεν τρώμε !!!
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #16 στις: 11/11/2012, 19:25:14 »
Εξαρτάται, αλλα άν δεν δώσεις λεπτομέρειες τί πώς πού πότε κ γιατί πώς να σου απαντήσουμε :P

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #17 στις: 11/11/2012, 19:27:45 »
τι είδος μπύρας έφτιαξες είπαμε? pilsner?αν ναι και βέβαια είναι φυσιολογικό.

Achilleas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #18 στις: 11/11/2012, 19:38:26 »
το kit  είναι brewferm weiss,12/10 εμφιάλωσα και τα μπουκάλια τοποθετήθηκαν σε δωμάτιο-αποθήκη.η θερμοκρασία ήταν 20 με 24 για τις 3 πρώτες εβδομάδες και την τελευταία έχει πέσει στους 14-15.ο χώρος είναι εντελώς σκοτεινός

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #19 στις: 11/11/2012, 20:29:11 »
Επειδή το "πικρή" είναι σχετικό, είναι δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος. Γενικά η weisse δεν θεωρείται πικρή, απο την άλλη όμως αν της δώσεις λίγο χρόνο ακόμη θα δεις ότι θα μαλακώσει.
Πάντως δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης, μην ανησυχείς.
Turn the page.....

Achilleas

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #20 στις: 11/11/2012, 20:52:39 »
Ευχαριστώ :)θα περιμένω 3-4 εβδομάδες ακόμη

Oldman

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 346
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #21 στις: 12/11/2012, 13:05:24 »
Στείλε κανά δυό μπουκαλάκια γιά μιά δεύτερη και έγκυρη γνώμη. 8)

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #22 στις: 12/11/2012, 14:03:31 »
βασικα ξεκινα να πινεις και θα δεις...ισως ηταν το συγκερκιμενο μπουκαλι...μη στεναχωριεσαι...μπυρα ειναι και θα φυγει... :P

Tsekouratos

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 105
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #23 στις: 20/01/2013, 12:58:03 »
Τέλεια η παρουσίαση, μεγάλη βοήθεια ειδικά για αυτούς που θα πάνε σε BrewFerm αντί για Munton's πριν κάνουν το βήμα σε MX. Παίζει να πείτε όμως στο περίπου πόσο χρόνο ωρίμανσης θέλει το κάθε κιτάκι; Θα με βοηθήσει πάρα πολύ να αποφασίσω τι θα επιλέξω!!!!
Η υπογραφή εμφανίζεται στο κάτω μέρος κάθε μηνύματός σας.

Γιαννης7720

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 102
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #24 στις: 27/01/2013, 01:53:43 »
Φτιαξε κανα δυο κιτ απο MUNTONS και BREWMAKER να εχεις να ξεδιψας για να  μην σε απασχολει ο χρονος... οσο πιο πολυ τοσο το καλυτερο. Ετσι εκανα εγω δηλαδη εμφιαλωσα μια ABDIJ και μια  GALLIA με στοχο τους τρεις με τεσσερις μηνες. Αλλα θα εχω καβατζα μεχρι τοτε... >:D >:D

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #25 στις: 27/01/2013, 08:23:21 »
Τέλεια η παρουσίαση, μεγάλη βοήθεια ειδικά για αυτούς που θα πάνε σε BrewFerm αντί για Munton's πριν κάνουν το βήμα σε MX. Παίζει να πείτε όμως στο περίπου πόσο χρόνο ωρίμανσης θέλει το κάθε κιτάκι; Θα με βοηθήσει πάρα πολύ να αποφασίσω τι θα επιλέξω!!!!

Χονδρικά θα σου πω τα εξής: Όσο πιο ψηλό το αλκοόλ και πιο περίπλοκη η γεύση, τόσο πιο πολύ χρόνο θέλει.
Wheat & pils είναι έτοιμες (θεωρητικά) στον 1ο μήνα, αλλά έρχονται στα καλύτερά τους απο τον 2ο και μετά.
Οι υπόλοιπες θέλουν τουλάχιστον 3 μήνες (πάλι θεωρητικά), με ιδανικό το τετράμηνο/πεντάμηνο.
Turn the page.....

Tsekouratos

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 105
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #26 στις: 27/01/2013, 12:49:37 »
Τα 2 πρώτα θα είναι μάλλον St. Peters Ruby Red Ale και κάτι ή σε IPA ή σε Brown Ale (πάντα Munton's ή Brewmaker) και μετά θα πάω στα BrewFerm. Απλά από κάποιον νομίζω ότι άκουσα πως η Brown Ale της BrewFerm στα ντουζένια της φθάνει στο εξάμηνο. Η οποία έχει 6% αλκοόλ, το οποίο δεν είναι τόσο ψηλό πχ Diabolo, Tripel κλπ κλπ. Το ξέρω ότι όσο πιο ψηλά είναι το αλκοόλ τόσο πιο πολύ καιρό θέλει, αλλά μήπως παίζει και τίποτα άλλο ρόλο;; Η χυμική σύσταση των βυνών ή της μαγιάς ας πούμε..
Η υπογραφή εμφανίζεται στο κάτω μέρος κάθε μηνύματός σας.

viagra

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 7
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #27 στις: 06/04/2013, 11:42:14 »
με ποιο τροπο γινετε η μεταγγιση στον δευτερο κουβα? με αλφαδολαστιχο απο πανω για να μην ακουμπα στον πατο?απο το βρυσακι?με αδειασμα του κουβα με το χερι μεσα στον αλλο?

MaiPsy

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 618
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #28 στις: 06/04/2013, 12:37:18 »
λάστιχο από το βρυσάκι και όσο το δυνατόν λιγότερο παφλασμό για να πάρει τον ελάχιστο δυνατό αέρα..
With Knowledge comes Despair...

mariolakas

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 75
    • Προφίλ
Απ: Οδηγίες στα Ελληνικά για τα κιτ της BREWFERM
« Απάντηση #29 στις: 06/04/2013, 15:14:12 »
Απεφυγε να χρησιμοποιησεις αλφαδολαστιχο για να μην εχεις τιποτα περιεργες και ανθυγιεινες γευσεις/μυρωδιες. Προτιμησε food grade λαστιχο. Στην τελικη, και μεταγγιση με το βρυσακι σου να ακουμπαει στα τοιχωματα του δευτερου καδου και με χαμηλη ροη, κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.