Γειά σου φίλε,
Ισχύει, το muntons enhancer μπορεί να αντικαταστήσει τη δεξτρόζη, αν ήμουν στη θέση σου θα έβαζα 1 1/2 κιλό enhancer στην ίδια ποσότητα νερού. (το enhancer σβολίαζει στο ανακάτεμα γιατί έχει μέσα DME, μη μασάς συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί, απλά με χαμηλή φωτιά)
στον πρώτο κάδο θα μπεί η αραιωμένη και ανακατεμένη με το enhancer κονσέρβα και αφού πέσει το μίγμα σε θερμοκρασία 20 βαθμών, προσθέτεις και τη μαγιά. (πάρε την ξηρή brewferm blance όχι αυτή του κιτ)
μια χαρά κάνει και το τσίπουρο, εγώ αυτό κάνω, ΠΡΟΣΕΧΕ: αφού έχεις βάλει την αεροπαγίδα με το υγρό, μην σηκώσεις τον κάδο γιατί θα ρουφήξει το τσίπουρο μέσα..πρώτα τοποθετείς εκεί που θες και μετά βάζεις τσιπουράκι
ΌΧΙ, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο καπάκι (αφου το αποστειρώσεις) με αεροπαγίδα και τσίπουρο (εγώ δεν αλλάζω τσίπουρο γιατί είμαι τσιγκούνης, απλά μουλιάζω το κάτω μέρος της αεροπαγίδας με chemipro oxi, δεν έπαθα ποτέ τίποτα), εδώ για τις κονσέρβες θα σου πούν ότι δεν χρειάζεται καν secondary, απλά άστη στον πρώτο κάδο και μετάγγισε μόνο για να ανακατέψεις τα σάκχαρα εμφιάλωσης...για την πρώτη φορά μια χαρά, την επόμενη σκέψου την μετάγγιση μόνο και μόνο για να συνηθίζεις την διαδικασία.
το μια βδομάδα μετά δεν λέει τίποτα βασικά, αφού οι μπουρμπουλήθρες σταματήσουν να είναι ορατές (σε καμια βδομάδα), πάτα λίγο το καπάκι έτσι ώστε να φύγει το CO2, μετά απο μερικές ώρες δες αν έχει μετακινηθεί το υγρό στην αεροπαγίδα ή αν είναι σταθερό, αν είναι σταθερό είσαι έτοιμος αλλιώς άστην ακόμα (τρελή προχειράτζα αλλά για να μην χαλάσεις την πρώτη σου μπύρα σε μετρήσεις πυκνότητας it will do), τυπικά παίρνεις μετρήσεις με το πυκνόμετρο και όταν έχεις δυο συνεχόμενες μέρες ίδιες είσαι έτοιμος. αν δεν κάνεις και μετάγγιση τότε άστη τουλάχιστον 10 μέρες στον κάδο.
Αυτά