Καλησπέρα σε όλους,
δώσε μου σας παρακαλώ μιά γνώμη οι εμπειρότεροι γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος.
Έφτιαξα έναν extract + grains κλώνο της kwak σε 10-λιτρο batch με την παρακάτω συνταγή.
Type: Extract Date: 25/10/2012
Batch Size (fermenter): 11,00 l Brewer: Dimitris F
Boil Size: 10,67
Boil Time: 60 min Equipment: Pot (15.1 L) - Extract - 10lt batches
End of Boil Volume 9,57 l
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,20 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 1 7,1 %
0,36 kg Light Dry Extract (8,0 EBC) Dry Extract 2 12,8 %
1,50 kg Light Liquid Extract (10,0 EBC) Extract 3 53,4 %
0,75 kg Invert Sugar (0,0 EBC) Sugar 4 26,7 %
8,09 g Cascade [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 7,4 IBUs
7,84 g Cascade [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 6 5,5 IBUs
5,98 g Challenger [7,50 %] - Boil 20,0 min Hop 7 4,5 IBUs
0,13 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
1,0 pkg dry yeast Yeast 9 -
Ξεκίνησε με SG 1,078 και ζυμώνει στους 19οC εδώ και 13 ημέρες και τις τελευταίες 2 ημέρες είμαι σταθερά στο 1,018. Μπορεί να έχει τελειώσει η ζύμωση??? Σήμερα μετάγγισα στον 2ο.