Αποστολέας Θέμα: Weiss - second fermentation  (Αναγνώστηκε 2698 φορές)

sofronis8

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Weiss - second fermentation
« στις: 29/11/2012, 09:16:02 »
Καλημερα σε ολη την παρεα.
σας παραθετω την συνταγη που εκανα για να μου πειτε σε τι φαση βρισκομαι. η μετρηση που πηρα πριν το second fermentation ηταν 1.010 οποτε ειμαι μεσα στα ορια.
αυτο που με απασχολει ειναι ο κουβας (φιαλη νερου 20λιτρη) που χρησιμοποιησα κ ο φελλος με την αεροπαγιδα. δειτε φωτο. ειναι απο χθες μετα ακριβως την μεταγγιση (το ιδιο ακριβως ειναι και σημερα το πρωι). δεν θα επρεπε να υπαρχει μια κλιση προς τα αριστερα της αναλογιας στην αεροπαγιδα?


Malt extract: 6.6 pounds Weizenextract
Bittering hops: 1 ounce Hallertauer(30 mins.)
Flavoring hops: 0.5 ounce Saaz(15 mins.)
Finishing hops: 0.5 ounce Saaz (5 mins.)
Yeast: Wyeast #3068
Fining agent/clarifier: 0.5 teaspoon Irish moss
Primary: (not given) I recommend one week at 65 degrees Fahrenheit.
Secondary: (not given) I recommendtwo weeks at 50 to 60 degrees Fahrenheit

OG/FG: 1.044–1.052 / 1.010–1.014
ABV: 4.3–5.6
IBUs: 8–15
SRM: 2–8

DIVER

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.297
    • Προφίλ
Απ: Weiss - second fermentation
« Απάντηση #1 στις: 29/11/2012, 09:28:09 »
Η ζύμωσή σου έχει τελειώσει, μη σκας για τη στάθμη του υγρού στην αεροπαγίδα.
Άφησε 2-3 μέρες να καθαρίσει η μπύρα και εμφιάλωσε.

sofronis8

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Weiss - second fermentation
« Απάντηση #2 στις: 29/11/2012, 10:11:51 »
το θεμα ειναι οτι το ειχα 9 μερες στον πρωτο καδο γιατι ζυμωνε ακομα. περιπου 2 bubbles το λεπτο. γιαυτο χθες αποφασισα να μεταγγισω για να το αφησω αλλες 2 βδομαδες που λεει κ η συνταγη. το χρωμα παντως ειναι παρα πολυ σκουρο ακομα. πιστευεις οτι εχει τελειωσει η ζυμωση? σου δειχνω κ την ενδειξη του πυκνομετρου


Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.851
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Weiss - second fermentation
« Απάντηση #3 στις: 29/11/2012, 11:10:02 »
Είσαι κομπλέ. Άστη λίγο να καθαρίσει και μετά εμφιάλωσε.
Turn the page.....

sofronis8

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 9
    • Προφίλ
Απ: Weiss - second fermentation
« Απάντηση #4 στις: 29/11/2012, 12:32:42 »
 ωραια παιδια σας ευχαριστω.
εχω αλλη μια τελευταια ερωτηση.
γιατι να λεει η συνταγη οτι πρεπει να το αφησω αλλες 2 εβδομαδες στον δευτερο καδο απο την στιγμη που χρειαζεται λιγοτερο? μηπως θα πρεπει να εχει χρονο να ωριμασει και να διορθωθει κ λιγακι το χρωμα με τον μεγαλυτερο χρονο στον 2ο καδο? τι θα αλλαξει αν το αφησω για παραδειγμα αλλες 2 βδομαδες? θα κερδισω κατι?

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Weiss - second fermentation
« Απάντηση #5 στις: 29/11/2012, 13:13:28 »
τι θα αλλαξει αν το αφησω για παραδειγμα αλλες 2 βδομαδες? θα κερδισω κατι?

λιγοτερο ιζημα στα μπουκαλια σου και πιο καθαρη μπυριτσα.... :)