Έτσι για να ξεκινήσω και 'γω με το δεξί

Πάρτε ένα κομμάτι κρέας απο μοσχάρι, να μην έχει καθόλου λίπος (π.χ. κυλότο) και κόψτε το σε λωρίδες 1 με 2 εκ. πάχος.
Αλατίστε το και αρτύστε το με μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Βασικό μπαχαρικό είναι το πιπέρι απο κει και μετά μπορείτε να βάλετε κόλιανδρο, ζάχαρη, αστεροειδή γλυκάνισο, σκόρδο κ.τ.λ.
Τρίψτε τα κομμάτια καλά με το μείγμα και αφήστε τα να "ψηθούν" κάμποση ώρα, όχι όμως παραπάνω από 12 ώρες.
Κατόπιν βυθίστε τα κομμάτια σε ζεστό νερόξυδο (αναλογία νερού/ξύδι 10:1) και απλώστε στον ήλιο να ξεραθούν για μια ημέρα.
Μετά από την ξήρανση είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Διατηρούνται αρκετό καιρό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος